Aktualno

Kako upravljati kadrovima? Na panelu HGK ukazali na potrebu za strategijom uvoza radnika, promjene u obrazovanju…

U sklopu Dubrovnik Expo-a 22, Hrvatska gospodarska komora organizirala je panel raspravu ‘Radna snaga budućnosti – kako upravljati kadrovima’.

Panel je urodio sa zanimljivim promišljanjima – tako je pored ostalog ukazan potencijal privlačenje potomaka hrvatskih iseljenika, s posebnim naglaskom na Južnu Ameriku, kao i hitna potreba za strategijom uvoza radnika iz trećih zemalja. Naglašene su i preporuke u cilju očuvanja postojećih zaposlenika (u smislu rješavanja stambenog prostora i još veće zaštite radnog prava) te nužne promjene u obrazovnom sustavu, navodi se u priopćenju.

Uvodno izlaganje održale su dvije znanstvenice hrvatske povratnice dr. sc. Maria Florencia Luchetti (povratnica iz Argentine) i dr. sc. Natasha Kathleen Ružić (povratnica iz Australije). Panelisti okruglog stola su bili: Jelena Pavičić, voditeljica Službe za strateško planiranje i programiranje pri Ministarstvu turizma i sporta, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Petar Mišević, savjetnik predsjednika HGK i prorektor Sveučilišta Sjever, Marina Perić Kaselj, ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti, Mato Butijer, predsjednik uprave Alfaplan Građenje d.o.o. i Josip Mikulić, direktor pravnih poslova, ALH d.d..

Skup je moderirala Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik. Dubrovnik EXPO je centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih.

Pročitajte još

PRILAGODBA JE U TIJEKU Zračna luka Dubrovnik spremno će dočekati ulazak u Schengen

Andrea Falkoni Račić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija