Aktualno

Gradi se rampa za osobe s invaliditetom u Srebrenome

Gradi se rampa za osobe s invaliditetom u Srebrenome

Općina Župa dubrovačka krenula je s izgradnjom rampe za siguran ulazak u more za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću u Srebrenomne.

Njime se želi doprinijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti kao i njihovih obitelji. Riječ je o projektu nastalom prema arhitektonskom rješenju Ursule Stanić-Siništaj iz tvrtke Studii Lacroma.

-Cilj ovog projekta je osiguravanje ulaza u more pristupačnom rampom što predstavlja najkvalitetnije rješenje za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću i ista će biti izgrađena u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (Narodne novine 78/13) – ističu u priopćenju iz Župe dubrovačke.

Projekt je u ranoj fazi izrade projektne dokumentacije prezentiran i predstavnicima roditelja korisnika te udruzi Dva skalina, a svi su izrazili zadovoljstvo planiranim projektom kao i planiranim početkom njegove realizacije već u ovoj godini.

Sami radovi bi se trebali odraditi u dvije faze gdje prva faza obuhvaća izvedbu svih pripremnih i armirano-betonskih radova kao i završno uređenje dijela plaže dok je u drugoj fazi planirana montaža potrebnih ograda te dijela rampe kojim se osigurava izravan pristup u more.

Proveden je natječajni postupak za odabir izvođača navedenih radova, a kao najpovoljnji ponuditelj odabrana je tvrtka lovrić graditeljstvo. Ugovorena vrijednost radova ove faze iznosi 181.989,05 kuna (s uključenim PDV-om), a sredstva za planirane radove većim dijelom su osigurana kroz Program sufinanciranja projekata na pomorskom dobru Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist