Aktualno

Gradi se rampa za osobe s invaliditetom u Srebrenome

Općina Župa dubrovačka krenula je s izgradnjom rampe za siguran ulazak u more za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću u Srebrenomne.

Njime se želi doprinijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti kao i njihovih obitelji. Riječ je o projektu nastalom prema arhitektonskom rješenju Ursule Stanić-Siništaj iz tvrtke Studii Lacroma.

-Cilj ovog projekta je osiguravanje ulaza u more pristupačnom rampom što predstavlja najkvalitetnije rješenje za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću i ista će biti izgrađena u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (Narodne novine 78/13) – ističu u priopćenju iz Župe dubrovačke.

Projekt je u ranoj fazi izrade projektne dokumentacije prezentiran i predstavnicima roditelja korisnika te udruzi Dva skalina, a svi su izrazili zadovoljstvo planiranim projektom kao i planiranim početkom njegove realizacije već u ovoj godini.

Sami radovi bi se trebali odraditi u dvije faze gdje prva faza obuhvaća izvedbu svih pripremnih i armirano-betonskih radova kao i završno uređenje dijela plaže dok je u drugoj fazi planirana montaža potrebnih ograda te dijela rampe kojim se osigurava izravan pristup u more.

Proveden je natječajni postupak za odabir izvođača navedenih radova, a kao najpovoljnji ponuditelj odabrana je tvrtka lovrić graditeljstvo. Ugovorena vrijednost radova ove faze iznosi 181.989,05 kuna (s uključenim PDV-om), a sredstva za planirane radove većim dijelom su osigurana kroz Program sufinanciranja projekata na pomorskom dobru Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ivona Michl: ‘U Dubrovačkim muzejima inspekcijskim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci’

Dulist

[TUP BUDUĆNOSTI] Gradski vijećnici podijeljenih mišljenja o sudbini bivše gruške tvornice

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija