Aktualno

Gradi se rampa za osobe s invaliditetom u Srebrenome

rampa zupa srebreno 2

Općina Župa dubrovačka krenula je s izgradnjom rampe za siguran ulazak u more za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću u Srebrenomne.

Njime se želi doprinijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti kao i njihovih obitelji. Riječ je o projektu nastalom prema arhitektonskom rješenju Ursule Stanić-Siništaj iz tvrtke Studii Lacroma.

-Cilj ovog projekta je osiguravanje ulaza u more pristupačnom rampom što predstavlja najkvalitetnije rješenje za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću i ista će biti izgrađena u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (Narodne novine 78/13) – ističu u priopćenju iz Župe dubrovačke.

Projekt je u ranoj fazi izrade projektne dokumentacije prezentiran i predstavnicima roditelja korisnika te udruzi Dva skalina, a svi su izrazili zadovoljstvo planiranim projektom kao i planiranim početkom njegove realizacije već u ovoj godini.

Banner 300x250 DU 1

Sami radovi bi se trebali odraditi u dvije faze gdje prva faza obuhvaća izvedbu svih pripremnih i armirano-betonskih radova kao i završno uređenje dijela plaže dok je u drugoj fazi planirana montaža potrebnih ograda te dijela rampe kojim se osigurava izravan pristup u more.

Proveden je natječajni postupak za odabir izvođača navedenih radova, a kao najpovoljnji ponuditelj odabrana je tvrtka lovrić graditeljstvo. Ugovorena vrijednost radova ove faze iznosi 181.989,05 kuna (s uključenim PDV-om), a sredstva za planirane radove većim dijelom su osigurana kroz Program sufinanciranja projekata na pomorskom dobru Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist