Aktualno

KAKO SPRIJEČITI KRAĐU? Ne nosite vrijedne stvari na kupanje

Rovinjska policija istražuje dva slučaja krađe s plaže pa apeliraju na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete. Naime, tijekom ljetnih mjeseci kradljivci itekako znaju iskoristiti nepažnju kupača pa nije naodmet ponoviti neke korisne savjete kojima to možete i spriječiti.
Kako smanjiti mogućnost krađe s plaže:
Iz Policijske uprave Istarske tako savjetuju da ako na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete.
U slučaju da na plažu pak dolazite biciklom, osigurajte se od krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.). Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno. Osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja. Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti. Sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila. Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe. Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.
Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

Pročitajte još

S polica trgovina povučeni čips i limun!

Dulist

ISTRAŽILI SMO Koliko gradske tvrtke troše goriva na službene automobile?

Mia Njavro Banić

‘ZLATNE RUKE’ Meštru Hendiću uručeno najveće priznanje Hrvatske obrtničke komore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija