Aktualno

Kako se banke odnose prema poduzetnicama?

Kako se banke odnose prema poduzetnicama?

Danas je započeo osmi po redu Kongres žena poduzetnica Jadransko-jonskog područja, a trajat će do sutra. Organiziraju ga Jadransko-jonski Forum gospodarskih komora, HGK – ŽK Dubrovnik i  Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Kongres je proizašao iz Okruglog stola za žensko poduzetništvo, organiziranog u okviru Foruma gospodarskih komora Jadransko-jonskog područja, koji obuhvaća 36 gospodarskih Komora s tog područja.

Ovogodišnji Kongres poduzetnica Jadransko-jonskog područja ima za temu 'Banke u gospodarskoj krizi – žene u poduzetništvu', a pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednika Republike gospodina Josipovića.

Na samom otvaranju, okupljenim ženama ( i nekoliko muškaraca) obratili su se Rodolfo Giampieri, predsjednik Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, Terezina Orlić, predsjednica HGK Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, zamjenica Župana Marija Vučković, te gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić. Prisustvovati nije mogla Jadranka Radovanić, predsjednica HGK Županijske komore Split i koordinatorica Okruglog stola za žensko poduzetništvo AIC Foruma, koja se okupljenima obratila pismom.

– Ovaj kongres sada okuplja ne samo poduzetnice iz Jadransko-jonske regije, već i šire, a strategija mora biti završena do lipnja 2014., stoga pozivam sve vas iz zemalja regije da budete aktivne i djelujete prema vašim vladama da se vaši i naši zahtjevi čuju i postanu ubuduće dio zahtjeva Jadransko-jonske regije – pismom se obratila Radovanić.

– Od samih početaka djelovanja organizirano se radilo kroz okrugle stolove, a čini mi se kako je najaktivniji bio okrugli stol za žensko poduzetništvo. Zahvaljujući entuzijazmu i radu svih poduzetnica ove regije, Forum je prerastao u ozbiljnu i jaku instituciju. Sve ove godine radilo se na razvijanju svijesti o važnosti ženskog poduzetništva. Na ovom skupu bit će govora o tome kako se banke odnose prema poduzetništvu i poduzetništvu žena – istaknula je Orlić.

– Kad pričamo o jadransko-jonskoj regiji, priča se o povijesti uloge žena. danas, u vrijeme europske i europske krize, pitanje žena poduzetnica je iznimno važno i tu dolazimo do odgovora na pitanje 'Što nam nedostaje?'. Žene imaju tri stvari koje su iznimno bitne – profesionalnost, kreativnost i odgovornost – to je ono što treba i Hrvatskoj i EU kako bi izašle iz krize. Dubrovnik krizu nema, znatno smo bolji nego prošle godine u svim segmentima. moram istaknuti i kako u mom uredu u velikom dijelu rade žene, što je izvrsno – istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.
 

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist