Zanimljivosti

Kako psihologija tumači Androve crteže?

Znanost je srećom toliko uznapredovala, pa se pomoću jedne crtarije može saznati kakav je stvarni karakter osoba koje su autori crtarije.

Poznati francuski psiholog Rene Le Senne tako je početkom 20. stoljeća ustanovio cijeli niz karakternih odrednica, temeljeno na crtarijama koje osoba nacrta 'iz dosade'.

Evo što Le Senne je napisao o glavnim odrednicama crtarija, kakve je nacrtao sinoć naš gradonačelnik tijekom sjednice Gradskog vijeća.

Prema položaju crtarije na papiru Vlahušićeva crtarija nalazi se lijevo, što je po Le Senneu znak povučenosti u prošlost, prestrašenosti, osjetljivosti i straha od razotkrivanja.

Prema sjeni koju je naš gradonačelnik crtao na crtežima, one bi se mogle opisati kao neravnomjerne, što je znak neuravnotežene unutarnje energije crtača, odnosno nedostatak stabilnosti i česte promjene raspoloženja, nemir i nestrpljenje.

Kad se promatra predmet crtanja, primjećujemo kako je gradonačelnik uglavnom crtao strelice, što je prema Le Senneu znak velike ambicije i jakog nagona za samodokazivanjem. Prema stavu crtača, cilj opravdava sredstvo. Onaj tko crta strelice nestrpljiv je za dugotrajne procese i uvijek cilja najbliža rješenja.

Eto, možda smo i na ovakav način uspjeli barem na trenutak upoznati karakter našeg gradonačelnika. Karakter koji su naši sugrađani u tri godine mandata već uspjeli poprilično upoznati.

Pročitajte još

DUBROVAČKI CARITAS U AKCIJI ZA POMOĆ ALBANIJI Osnovci za osnovno, odrasli za dodatno

Dulist

POZIV TREĆAŠIMA Dođite večeras u Lazarete i postanite Linđovac!

Dulist

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija