DuList PROMO

Kako naučiti djecu da se nose sa stresom? Kroz radionice ‘Relax kids’!

Kako naučiti djecu da se nose sa stresom? Kroz radionice ‘Relax kids’!

Magistra ranog i predškolskoga odgoja i obrazovanja, osnivačica ‘Tintilinića’ te odnedavno i licencirani (mindfulness) ‘Relax Kids’ coach Amila Kalauz u prostorijama Tintilinića organizira ciklus radionica ‘Relax Kids’ programa.

—Kroz rad s djecom rane, školske i predškolske dobi, dosta puta sam se pitala kako djeci, na njima najzanimljiviji način, a to je igra, pomoći da budu smireni i samouvjereni, da znaju prihvatiti sve svoje emocije te naučiti alate reguliranja istih, kako se nositi sa stresom, tugom, ljutnjom, kako se pripremiti za uspješno učenje i usvajanje novog gradiva, kako poraditi na pažnji i koncentraciji, kako poticati maštu i stvaralaštvo, ali bez prisile i bez stavljanja naglaska na to da je to nešto što djeca moraju? Upravo ovaj program omogućuje djetetu pristup različitim, jednostavnim, ali djelotvornim tehnikama, svjesni pažnje koju uče i usvajaju na zabavan i kreativan način – istaknula je Kalauz.

Amila Kalauz u prostorijama Tintilinića organizira ciklus radionica ‘Relax Kids’ programa. Za sudjelovanje na radionicama potrebna je rezervacija na broj mobitela 099 2977 567

Naglašava kako je riječ o dokazanoj metodi koju koristi preko pola milijuna obrazovnih ustanova diljem svijeta. Radionica je namijenjena vrtićkom uzrastu (3–6 godina) i mlađim školarcima (7–10 godina) te od 12 do 17 godina.

Kako naučiti djecu da se nose sa stresom? Kroz radionice ‘Relax kids’!

Smanjenje stresa
Relax Kids pomaže djetetu da savlada osnovne tehnike opuštanja i smanjenja stresa, svakodnevno koristi tehnike opuštanja, cijeni prednosti opuštanja, postane svjesno svojih emocija i nauči tehnike koje mu mogu pomoći da se lakše nosi s njima, zabavi se dok vježba i nauči kako se opustiti, razvije svijest o prostoru, stekne mentalnu i fizičku kondiciju, nauči vještine za bolju koncentraciju, popravi svoje ponašanje, ima bolju sliku o sebi i više samopoštovanja, popravi svoje rezultate u školi i samo sebe utješi i postane odlučniji i sigurniji u sebe. Radionice u trajanju od 90 minuta održavat će se u prostorijama Tintilinića svakog utorka i četvrtka, a potrebno je napraviti rezervaciju. Radi se o ciklusnom programu koji traje mjesec dana, no dijete može sudjelovati i jednom na radionici.

— Od ovog utorka smo krenuli s upisima na radionice i jako se veselimo budućoj suradnji. Roditelje pozivamo da dođu s djecom na naše radionice gdje mogu dobiti podršku za svoj emocionalni razvoj, učiti prepoznavati i izražavati na odgovarajući način osjećaje koji ih preplavljuju, jačati svoje samopouzdanje, komunikacijske i socijalne vještine, empatiju, kritičko mišljenje, suradnju, individualnost, razvijati i zauzeti se za svoj stav, zaštititi se, povećati otpornost na stres, potražiti pomoć ako za tim postoji potreba i još mnoge druge, za bezbrižniji život važne vještine. I to sve radimo prvenstveno kroz igru i vrlo zabavne aktivnosti – naglasila je Kalauz. Kako kaže, Relax Kids je program koji podržavaju obrazovni savjetnici, učitelji, socijalni radnici, terapeuti i doktori.

—U njemu mogu sudjelovati djeca s posebnim potrebama, autizmom i ADHD-om – dodaje.

Sedam koraka
Relax Kids program osnovala je Marneta Viegas u Velikoj Britaniji. U svom je radu otkrila mogućnosti za poboljšanje razvoja vještina i opuštanje djece uz pomoć dobro strukturiranog programa.

—Relax Kids je strukturirani program koji nudi radionice i proizvode koji mogu pomoći djetetu da se nosi s anksioznošću te stresom, uz istovremeno povećanje samopoštovanja i samopouzdanja. Radionice uključuju ples, pokret, igru, vježbe glume, opuštanja, istezanja… Na radionicama radimo na tome da se djecu vodi od visoke do niske energije, potiče ih se na opuštanje i razvoj kreativnosti te mašte. Radi se na postizanju sklada uma, tijela i zdravlja. Postaju otporniji, smireniji i sigurniji u sebe – ističe Kalauz. Aktivnosti ‘Relax Kids’ programa razrađene su kroz sedam koraka, a to su ‘pokreni se’ (vježbe zagrijavanja za povećanje energije i zabavu), ‘igraj se’ (igre za veću vitalnost i buđenje kreativnosti te životne radosti), ‘istegni se’ (vježbe za istezanje i postizanje ravnoteže), ‘osjeti’ (razvijanje svijesti o sebi, empatije i poštovanja prema drugima), ‘diši’ (vježbe disanja za bolje zdravlje, kontrolu anksioznosti i unutrašnji mir), ‘vjeruj’ (jačanje samopoštovanja, samopuzdanja i životnog optimizma) i ‘opusti se’ (vizualizacije putem priča za potpuno opuštanje i razvoj mašte te osjećaj potpune smirenosti).


RAZVOJ SPOSOBNOSTI
Montessori radionice
Amila Kalauz u prostorima ‘Tintilinića’ održava i radionice koje se provode prema programu Marije Montessori. Riječ je o radionicama namijenjenima djeci vrtićkog uzrasta (od 3 godine do polaska u školu.) Montessori program omogućava djetetu razvoj sposobnosti te ostvarivanje cjelovite, potpune, slobodne i neovisne osobnosti. Program provode odgojiteljice – Montessori stručnjakinje koje su završile edukaciju Montessori pedagogije. Broj mjesta je ograničen te je potrebna rezervacija na broj 099 2977 567, a putem kojeg možete saznati i detaljnije informacije. Cijena može biti po dolasku ili na mjesečnoj bazi.

NAJLJEPŠE USPOMENE
Organizacija dječjih evenata
U sklopu obrta ‘Tintilinić’, Amila Kalauz nudi organizaciju i provođenje raznih dječjih evenata te osmišljavanje edukativno-kreativnog programa za djecu rane, predškolske i školske dobi. Dječji događaji održavaju se na dvije lokacije. U ponudi su posebno osmišljeni paketi po različitim cijenama. Svi paketi uključuju animatore koji osmišljavaju programe edukativno-kreativnih igara u trajanju od dva sata, sokove, grickalice, pizze…

—Imamo široku lepezu raznih zabavnih sadržaja, a jedna od novijih ponuda jest i Teen Party gdje naši veliki/mali mogu uživati sa svojim Dj-om, u karaokama, light showu, mikrofonima, balončićima, raznim natjecateljskim i pokretnim igrama. Glavni nam je cilj da djeca u radu s nama stvaraju najljepše uspomene koje će se urezati u njihovim pamćenjima i srcima – istaknula je Kalauz.

 

Pročitajte još

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist