Aktualno

KAKO ĆE NA LIGU PRVAKA? Croatia Airlines Đereku zabranila prijevoz na svim letovima

KAKO ĆE NA LIGU PRVAKA? Croatia Airlines Đereku zabranila prijevoz na svim letovima

Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines zabranila je Goranu Đereku korištenje njihovih usluga prijevoza na svim letovima.

U obrazloženju odluke o ‘uskrati’, odnosno odbijanju izvršenja usluge prijevoza, iz CA ističu učestale prijave kabinskog i zemaljskog osoblja na njegovo ponašanje, kao i tvrdnje da je na pogrdan i uvredljiv način remetio rad posade te time ugrožavao sigurnost leta i udobnost ostalih putnika.

Odluku su utemeljili na odredbama Zakona o obveznim i stvarnopravnim odnosima u zračnom prometu RH te odredbama Općih uvjeta prijevoza Croatia Airlinesa.

Iz Croatia Airlinesa objasnili su za DuList kako je odbijanje izvršenja usluge prijevoza zapravo diskrecijsko pravo svakog avioprijevoznika te da je odluka donesena zbog učestalog ugrožavanja sigurnosti letenja.

Sam Đerek nam je u telefonskom razgovoru tek kratko odgovorio kako ne može davati nikakve izjave.

Đerek je, posjetimo, nacionalno poznat kao veliki sportski zanesenjak, moglo bi se reći i ‘globetrotter’, koji je s brojnim hrvatskim reprezentacijama i klubovima, ali i u osobnoj režiji, proputovao najveća sportska natjecanja.

Foto: RK Zagreb

Pročitajte još

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist