Aktualno

Kakav je to odgovor da nije sramota voziti bager!?

KLGB Srđ je Grad

Lista Srđ je Grad, odnosno vijćnici Ivan Viđen, Mariela Marković i Igor Miošić, održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na događanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ivan Viđen osvrnuo se pak na usvajanje zapisnika sa druge sjednice na kojoj je usvojen UPU Bosanka.

-Mi smo na prošloj sjednici među ostalim glasovali o zaključku gradonačelnika kojeg je on dodao na točku UPU Bosanka. To nije bio amandman stoga je morao biti zaveden kao posebna točka, a nije. Nije ni objavljen u glasniku Grada gdje su objavljene sve usvojene odluke. To je apsurdna situacija i pravno lebdi u zraku – rekao je Viđen.

Njegova kolegica Mariela Marković se pak osvrnula na pitanje vijećničkih naknada.
– Mi smo tražili da se naknade smanje na tisuću kuna, a naš amandman je odbijen. Nismo u mogućnosti odbiti naknade pravno, ali ćemo dio naknade preusmjeriti vrtićima i školama, jer u njima ne vlada takvo blagostanje kakvo gradonačelnik prikazuje – rekla je Marković.

Igor Miošić osvrnuo se na skidanje točaka dnevnog reda kojima su se trebala imenovati nova upravna vijeća ustanova u kulturi.
– Jasno je da su točke skinute jer Dubrovački dogovor nije uspio podijeliti plijen – rekao je Miošić te se nadovezao dalje o svom viđenju funkcioniranja vijećničkih pitanja.
-Ona odavno ne funkcioniraju. Postavi se konkretno pitanje o nekim stvarima, a dobije se opširan odgovor koji s pitanjem nema veze. Primjerice mi smo postavili pitanje o tome koliko je VIAM novaca dobio za projekte koje nosi Grad Dubrovnik, a dobili smo odgovor kako nije sramota voziti bager – kazao je Miošić.
-Nedavno smo vidjeli kako je toj tvrtki otpisano i nekoliko milijuna kuna poreznog duga koji se među ostalim odnosi i na gradske komunalne tvrtke. Važno je napomenuti kako  je jedini član skupštine tih društava gradonačelnik koji ujedno i imenuje njihove nadzorne odbore – zaključio je Miošić.

Pročitajte još

TURISTIČKI PROMET ŽUPANIJE U travnju ostvareno preko 440 tisuća noćenja

Dulist

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist