AktualnoKultura

KAKAV ‘DREAM TEAM’ Na Pogorelićevom koncertu Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Marijan Hanžeković i Zsoltan Aldott

KAKAV 'DREAM TEAM' Na Pogorelićevom koncertu Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Marijan Hanžeković i Zsoltan Aldott

U sklopu Vip programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, proslavljeni pijanist Ivo Pogorelić nastupio je u nedjelju navečer u Dubrovniku pred prepunim Kneževim dvorom.

Pogorelić je nastupio s Komornim studijom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem mađarskog dirigenta Zoltána Kocsisa, a izveo je Chopinov ‘Koncert za klavir i gudače br. 2 u f-molu’.
Ovaj hrvatski pijanist glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a obrazovanje je nastavio na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi. Nakon debija 1981. u Carnegie Hallu u New Yorku, bilježi nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta i nastupa s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima. Poznat je i kao veliki humanitarac, a prvi je umjetnik kojemu je UNESCO, davne 1987. godine, dodijelio visokocijenjeni naslov ambasadora dobre volje. Posljednji put Pogorelić je na Igrama nastupio 2011. godine što je nakon 26 godina pauze bio njegov veliki povratak na Igre praćen nevjerojatnim interesom publike, što je bio slučaj i s njegovim večerašnjim koncertom.
Prema neslužbenim procjenama u Knežev dvor u Dubrovniku došlo ga je poslušati više od 600 ljudi.
Inače, osim Chopinovog ‘Koncerta za klavir i gudače br. 2 u f-molu’, na programu su još bili ‘Divertimento za gudače’ Béle Bartóka i ‘Serenada u C-duru za gudački orkestar’ Petra I. Čajkovskoga, u izvedbi Komornog studija Zagrebačke filharmonije.
Inače, u publici se večeras moglo vidjeti zaista ‘jakih igrača’. Od Čeda Prodanovića i Jadranke Sloković odvjetničkog tima Iva Sanadera, preko Marijana Hanžekovića vlasnika EPH, do Zsoltana Aldotta, predsjednika uprave INA-e i Ante Vlahović, prvi čovjek Adris grupe.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist