GradUrednički izbor

Jutros nas je napustio Srećko Jakšić, veliko čeljade našega Grada

Jutros nas je napustio Srećko Jakšić, veliko čeljade našega Grada

Jutros rano još jedna tužna vijest prošla je Gradom. Ovog četvrtka 21. svibnja, u svom stanu u Mokošici u 71 godini života preminuo je Srećko Jakšić. Nakon hrabre borbe pune optimizma s teškom bolesti koja je trajala još od lanjskog ljeta, jutros Srećkovo srce ipak nije izdržalo, te više nije s nama.

Srećko je bio jedno od one drage čeljadi Grada, ono jednostavno, tiho i dobro čeljade koje je našem Gradu davalo i duh i dušu i originalnost, bio je neizostavni dio Mira i života i Grada i Dubrovnika. Rođen 1949. godine ispod Minčete, gore iznad Gomile i podno Pelina i velike tvrđe, s prozorom na legendarno nam igralište, Srećko je djetinjstvo i mladost proveo u igri i škercima balice Grada. Bio je neizostavni dio balice po betulama, dio sportskih ekipa po placetama i igralištima, dio Igara, dio svega što se po Gradu događalo. Od početka bio je dio udruga Porporela i Nazbilj, on je bio jedan od najvažnijih koji je činio sve te kočije, rekvizite, što li već ne za sve te škerce i izvedbe koje pamtimo i nakon toliko godina.

Jutros nas je napustio Srećko Jakšić, veliko čeljade našega Grada

Njegovu ljubav prema rodnom Gradu svakako je obilježio i njegov otac Ćićo Jakšić, dugo godina tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine i čeljade za koje će veliki Tomislav Šuljak reći kako je znao svaki kamen i kantun Grada.

Jutros nas je napustio Srećko Jakšić, veliko čeljade našega Grada

Srećkov otac Ćićo Jakšić sa suprugom

Tu očevu ljubav prema Gradu Srećko je naslijedio i nastavio, njegov novi dom u Mokošici, s njegovom suprugom Katom, zapravo je mali muzej Grada.

Cijelu očevu arhivu, vrlo vrijednu, je sačuvao, a i uvećao skupljajući dalje sve o svom rodnom Gradu, te je danas to pravo malo bogatstvo povijesti Grada. Ta Srećkova ljubav prema Gradu bila je nešto što se trebalo štovati.

Moglo bi se o našem dragom prijatelju Srećku napisati još puno toga, dosta toga je i zapisano. Bio je dio Grada, dio nas. Na žalost za nas sve koji smo ga znali, a ima nas i te kako, od jutros ga više nema s nama. Partio je i on. Odlazimo polako, jedan po jedan, posebno nekako ove godine koja će ostati u lošem sjećanju po puno toga, a i zbog toga što više nema s nama ni Srđana, ni Janka, a evo ni Srećka nam.

Jutros nas je napustio Srećko Jakšić, veliko čeljade našega Grada
Ekipa meštara od kazina, Srećko Jakšić, Kera, Mark, Čeja, Didi…

Tek i on, kao i ovi prije njega, zauvijek ostaje i živi s nama u našim sjećanjima na sve dane i lijepe trenutke koje smo proveli zajedno. A bilo ih je …

U ime udruga Nazbilj i Porporela, u ime generacija čeljadi Grada, u ime mnogih balica sa sportskih terena i betula Grada i svih nas koji ovaj naš Grad volimo, iskrena sućut za odlazak našeg prijatelja Srećka njegovoj Kati, njegovoj djeci i cijeloj obitelji! Zapravo, sućut svima nama koji naš Grad volimo kao što ga je Srećko volio.

ULICAMA MOGA GRADA: Jakšići ispod Minčete

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist