Crna kronika

Jurili Gradom i Grudom pa ‘popili’ i više od 10 tisuća kuna kazne

brzina mjerenje laser policija

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su u posljednjih desetak dana, tijekom nadzora prometa, posebice nadzora prekoračenja brzine, sankcionirali više težih prekoračenja brzine, poglavito onih u naseljenim mjestima.

Tako su brzine od čak 150 km/h i 118 km/h izmjerene na državnoj cesti D-8, u mjestu Gruda, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h. Oba vozača, koji su strani državljani, kažnjeni su novčanim kaznama u iznosu od po 10 tisuća kuna te im je izrečena i zabrana korištenja strane vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilima na području Republike Hrvatske za sve kategorije vozila u trajanju od 3 mjeseca.

Brzina od 106 km/h izmjerena je u ulici Iva Dulčića u Dubrovniku gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h. Vozač motornog vozila kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 13 tisuća kuna, te mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

– Još jednom apeliramo na sve vozače da se pridržavaju svih prometnih propisa, odnosno da poštuju ograničenja brzine kretanja, brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti, ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu, koriste zaštitu kacigu prilikom upravljanja motociklima i mopedima, pobrinu se za adekvatan smještaj djece u autu, te bez obzira na žurbu, ne ulaze u rizična pretjecanja – poručili su iz Postaje prometne policije Dubrovnik.

Pročitajte još

Prometna u Ulici Iva Dulčića, na osobnom vozilu nastala materijalna šteta

Dulist

OTROVANI LJUBIMCI U TRSTENIKU ‘Moja Bela se bori, preživjela je noć uz puno infuzije i sedativa’

Dulist

U Čibači prometna s materijalnom štetom, promet se odvija normalno

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija