Aktualno

JURICA TURK ‘U interesu nam je da Muzej Domovinskog rata bude dostupan što većem broju ljudi’

Gradonačelnik Mato Franković početkom tjedna je s gradske govornice istaknuo da će za iduću godinu pripremiti (odluku) da nakon Bosanke više nema auta do vrha Srđa, repetitora, Muzeja Domovinskog rata, odnosno da će biti postavljena – rampa…

Ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik Varina Jurica Turk ističe kako se godinama ‘muče’ s vožnjom po cesti koja vodi prema Srđu.

—Cesta je jako uska i opasna. Nama je teško donijeti i odnijeti izložbu. Život je pošao puno naprijed, dok infrastruktura nije. Nije ovo problem od jučer, na Srđu smo od 2008. i ništa se nije pomaknulo s iste točke – kaže Jurica Turk. Nešto bi se, kako kaže, s cestom trebalo napraviti.

—Mi smo za to da se put popravi i proširi, ili da se jednom stranom Srđa dolazi, a drugom odlazi. Željeli bismo da nam posjetitelji mogu doći do muzeja što lakšim i jeftinijim načinom. Nama je cilj da nam dođe što veći broj posjetitelja, a ne manji. U cilju nam je i interesu da muzej bude dostupan što većem broju ljudi, a ne manjem, prvenstveno zbog edukacije. Tako da bismo radije da se cesta može koristiti.

Najbanalniji primjer, ako ide četveročlana obitelj, onda im je taksi ili uber stotinjak kuna, a vožnja žičarom – 800 kuna. Računica je jasna koliko je ljudima to jeftinija opcija – istaknula je Jurica Turk i dodala: ‘Nadamo se da će se nešto riješiti na najbolji mogući način, ne samo za posjetitelje, već i stanovnike’.

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija