Aktualno

JURICA TURK ‘U interesu nam je da Muzej Domovinskog rata bude dostupan što većem broju ljudi’

JURICA TURK 'U interesu nam je da Muzej Domovinskog rata bude dostupan što većem broju ljudi'

Gradonačelnik Mato Franković početkom tjedna je s gradske govornice istaknuo da će za iduću godinu pripremiti (odluku) da nakon Bosanke više nema auta do vrha Srđa, repetitora, Muzeja Domovinskog rata, odnosno da će biti postavljena – rampa…

Ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik Varina Jurica Turk ističe kako se godinama ‘muče’ s vožnjom po cesti koja vodi prema Srđu.

—Cesta je jako uska i opasna. Nama je teško donijeti i odnijeti izložbu. Život je pošao puno naprijed, dok infrastruktura nije. Nije ovo problem od jučer, na Srđu smo od 2008. i ništa se nije pomaknulo s iste točke – kaže Jurica Turk. Nešto bi se, kako kaže, s cestom trebalo napraviti.

—Mi smo za to da se put popravi i proširi, ili da se jednom stranom Srđa dolazi, a drugom odlazi. Željeli bismo da nam posjetitelji mogu doći do muzeja što lakšim i jeftinijim načinom. Nama je cilj da nam dođe što veći broj posjetitelja, a ne manji. U cilju nam je i interesu da muzej bude dostupan što većem broju ljudi, a ne manjem, prvenstveno zbog edukacije. Tako da bismo radije da se cesta može koristiti.

Najbanalniji primjer, ako ide četveročlana obitelj, onda im je taksi ili uber stotinjak kuna, a vožnja žičarom – 800 kuna. Računica je jasna koliko je ljudima to jeftinija opcija – istaknula je Jurica Turk i dodala: ‘Nadamo se da će se nešto riješiti na najbolji mogući način, ne samo za posjetitelje, već i stanovnike’.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist