Aktualno

Jure Radić ima rješenje za Pelješki most

Jure Radić, predsjednik IGH uvjeren je kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju.

Nakon što je jučer objavljena vijest da su Hrvatske ceste pripremile projekt za jeftiniji, uži i niži Pelješki most, projekt koji bi trebao biti odobren u Bruxellesu, Jure Radić je u Dnevniku HTV-a rekao kako on godinama ima već 20 inačica upravo takvog mosta: u grednoj, jednostavnijoj varijanti.

Pojasnio je kako je cijenu mosta podignula njegova visina, od 55 metara a ne činjenica da je bila predviđena gradnja mosta s četiri trake.

– Mora li most osigurati prolaz za Neum kao da je Neum Rotterdam ili je dosta prolaz za manje brodice?', pitao se najpoznatiji hrvatski mostograditelj Radić u Dnevniku. Rekao je kako se konačna cijena mosta kristalizira tek po izboru izvođača radova. Dodao je također kako je siguran da će most biti sagrađen jer 'Dubrovnik nije otok'.

Pojasnio je kako je na odluku o širenju mosta na četiri trake utjecao Ivo Sanader te kako nikada nije doživio kako netko sužava most.

Pročitajte još

NEKA NJEGOVA NADA SVIMA BUDE INSPIRACIJA Ivanova želja je jednostavna: ‘Želim hodati!’

Mia Njavro Banić

IN MEMORIAM Posljednji pozdrav našem gosparu Željku

Dulist

U NOĆI S PETKA NA SUBOTU Policija u akciji, provjerite koga će nadzirati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija