Aktualno

Jure Radić ima rješenje za Pelješki most

Jure Radić, predsjednik IGH uvjeren je kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju.

Nakon što je jučer objavljena vijest da su Hrvatske ceste pripremile projekt za jeftiniji, uži i niži Pelješki most, projekt koji bi trebao biti odobren u Bruxellesu, Jure Radić je u Dnevniku HTV-a rekao kako on godinama ima već 20 inačica upravo takvog mosta: u grednoj, jednostavnijoj varijanti.

Pojasnio je kako je cijenu mosta podignula njegova visina, od 55 metara a ne činjenica da je bila predviđena gradnja mosta s četiri trake.

– Mora li most osigurati prolaz za Neum kao da je Neum Rotterdam ili je dosta prolaz za manje brodice?', pitao se najpoznatiji hrvatski mostograditelj Radić u Dnevniku. Rekao je kako se konačna cijena mosta kristalizira tek po izboru izvođača radova. Dodao je također kako je siguran da će most biti sagrađen jer 'Dubrovnik nije otok'.

Pojasnio je kako je na odluku o širenju mosta na četiri trake utjecao Ivo Sanader te kako nikada nije doživio kako netko sužava most.

Pročitajte još

Mladić koji je gurnut sa zida na Pilama stabilno je i uspješno se oporavlja

Dulist

VANDA I GABRIELA ĐANIĆ Mama i kći violončelistice stvaraju lijepu glazbenu priču

Maria Prkut

Culture Club Revelin proglašen 22. najboljim klubom na svijetu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija