Sport

JUNIORSKI EUROPSKI KUP Petrunjela Pavić na korak do bronce u Berlinu

JUNIORSKI EUROPSKI KUP Petrunjela Pavić na korak do bronce u Berlinu

Petrunjela Pavić bila je najuspješnija članica Judo kluba Dubrovnik 1966. na juniorskom turniru Europskog kupa, koji se održao ovog vikenda u Berlinu, osvojivši 5. mjesto u kategoriji do 78 kilograma.

Pavić je najprije svladala Izraelku Inbar Lanir, potom i Mađaricu Fanni Toth, da bi je četvrtfinalu svladala domaća predstavnica Julie Hoelterhoff. To je pak za Pavić otvorilo put u repasaž, gdje je svladala Belgijanku Vicky Verschaere, a zatim i Francuskinju Melanie Dhaiby. U borbi za broncu izgubila je od Njemice Lee Schmid.

Od ostalih članova JK Dubrovnika 1966. najdalje je došla Bruna Bilić u kategoriji do 52 kilograma. U 1. kolu bila je bolja od Britanke Olivie Piechote, da bi je u 2. kolu zaustavila Brazilka Larissa Pimenta. Kako je Pimenta na kraju osvojila zlato, Bilić je dobila priliku u repasažu, gdje je najprije slavila protiv domaće predstavnice Jadzie Muench, a potom upisala poraz od druge Njemice Seije Ballhaus za konačno 9. mjesto.

Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma u 1. kolu poražen je od Kazahstanca Ilyasa Kalidolde, a na startu natjecanja u kategoriji do 70 kilograma Anđelu Violić zaustavila je Njemica Bertille Murphy.

Inače, Hrvatska je u Berlinu bila zastupljena s ukupno osam judoka, po četiri momka i djevojke. Na turniru je nastupilo 535 natjecatelja iz 38 zemalja svijeta.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist