Kultura

JULIJANA ANTIĆ BRAUTOVIĆ U ovoj godini naš naglasak je na obnovi dubrovačkih ljetnikovaca

Pročelnica za kulturu Grada Dubrovnika Julijana Antić Brautović za DuList se osvrnula na 2021. godinu, ali i na očekivanja za ovu, 2022. godinu.

Poslovna 2021. godina je bila zaista izazovna jer je bila obilježena velikom nesigurnošću, prije svega u zdravstvenom i financijskom smislu. Poslovanje je neprestano trebalo prilagođavati epidemiološkim i financijskim ograničenjima, a realizaciju programske djelatnosti planirati u nekoliko različitih inačica jer su se protuepidemijske mjere često mijenjale neposredno pred samu realizaciju programa. Uz sve otegotne okolnosti, 2021. nas je učinila fleksibilnijima, ubrzala proces digitalizacije i razvila nove kanale komunikacije s publikom, odnosno omogućila nam ubrzano stjecanje novih znanja i vještina.
Programi rada javnih ustanova u kulturi, kao i provedba natječaja za Program javnih potreba u kulturi za 2022. godinu bili su dovršeni prije negoli sam preuzela vođenje Upravnog odjela za kulturu i baštinu, tako da nam ostaje praćenje provedbe u sljedećoj godini, analiza stanja u sektoru i eventualno prilagođavanje postojećih akata te priprema za nadolazeća programska razdoblja.
U 2022. je godini izuzetno važno raditi na optimizaciji sustava, poticanju i koordiniranju suradnje među različitim dionicima u kulturi, utvrđivanju prioriteta u kulturnim politikama te iznalaženju rješenja za bazične probleme u sustavu poput nedostatka adekvatnih kadrova, prostora i opreme.
U prioritetne projekte svakako spada i unaprjeđenje funkcionalnosti projekta Dubrovačke kartice, nastavak projektnih aktivnosti na obnovi i stavljanju u funkciju dubrovačkih ljetnikovaca s ciljem osiguranja kulturnih i društvenih sadržaja za lokalno stanovništvo, ali i samoodrživosti obnovljene baštine kroz gospodarsku valorizaciju, kao i aktivnosti na provedbi Plana upravljanja spomeničkom cjelinom Grada.

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija