Kultura

JULIJANA ANTIĆ BRAUTOVIĆ U ovoj godini naš naglasak je na obnovi dubrovačkih ljetnikovaca

Pročelnica za kulturu Grada Dubrovnika Julijana Antić Brautović za DuList se osvrnula na 2021. godinu, ali i na očekivanja za ovu, 2022. godinu.

Poslovna 2021. godina je bila zaista izazovna jer je bila obilježena velikom nesigurnošću, prije svega u zdravstvenom i financijskom smislu. Poslovanje je neprestano trebalo prilagođavati epidemiološkim i financijskim ograničenjima, a realizaciju programske djelatnosti planirati u nekoliko različitih inačica jer su se protuepidemijske mjere često mijenjale neposredno pred samu realizaciju programa. Uz sve otegotne okolnosti, 2021. nas je učinila fleksibilnijima, ubrzala proces digitalizacije i razvila nove kanale komunikacije s publikom, odnosno omogućila nam ubrzano stjecanje novih znanja i vještina.
Programi rada javnih ustanova u kulturi, kao i provedba natječaja za Program javnih potreba u kulturi za 2022. godinu bili su dovršeni prije negoli sam preuzela vođenje Upravnog odjela za kulturu i baštinu, tako da nam ostaje praćenje provedbe u sljedećoj godini, analiza stanja u sektoru i eventualno prilagođavanje postojećih akata te priprema za nadolazeća programska razdoblja.
U 2022. je godini izuzetno važno raditi na optimizaciji sustava, poticanju i koordiniranju suradnje među različitim dionicima u kulturi, utvrđivanju prioriteta u kulturnim politikama te iznalaženju rješenja za bazične probleme u sustavu poput nedostatka adekvatnih kadrova, prostora i opreme.
U prioritetne projekte svakako spada i unaprjeđenje funkcionalnosti projekta Dubrovačke kartice, nastavak projektnih aktivnosti na obnovi i stavljanju u funkciju dubrovačkih ljetnikovaca s ciljem osiguranja kulturnih i društvenih sadržaja za lokalno stanovništvo, ali i samoodrživosti obnovljene baštine kroz gospodarsku valorizaciju, kao i aktivnosti na provedbi Plana upravljanja spomeničkom cjelinom Grada.

Pročitajte još

Dubrovačka umjetnica Katarina Ivanišin Kardum otvara izložbu ‘Isto nebo’ u MSU galeriji

Dulist

PLES I GLAZBA U DVORU Bogat program povodom Međunarodnog dana muzeja

Dulist

WOLFGANG PAV ‘OTKRIO’ NIKA NARDELLIJA ‘Bio je vrhunski političar i jedini civilni dužnosnik iz Dubrovnika u više od 100 godina Monarhije’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija