Kultura

Jugo Studentskog teatra Lero izvedeno pred festivaalskom publikom u Lazaretima

Jugo Studentskog teatra Lero izvedeno pred festivaalskom publikom u Lazaretima

Studentski teatar Lero sinoć je u petak navečer pred festivalskom publikom u Lazaretima izveo svoju najrecentniju produkciju, predstavu Jugo autora i redatelja Davora Mojaša.

Predstava Jugo kazališno je propitivanje posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše, mirisi joda i voska, oplakuju valovi i bude slani južni vjetrovi. Osim što kroz karakteristični suvremeni scenski kolaž sastavljen od lirski sugestivnih vizualnih, zvučnih i svjetlosnih elemenata daje impresionistički uvid u pojavu juga i utjecaja koji ima na ljude, Jugo je poetična scenska priča koja zrcali dušu Dubrovnika, kome je i ova Lerova predstava posvećena. Posebnu posvetu Mojaš u Jugu daje preminulim kazališnim velikanima Miši Martinoviću te Predragu Pređi Vušoviću, kroz audio fragmente i video projekciju. Osim toga, Jugo je i komentar utihnulih stanja Grada u pandemijskim okolnostima kojima je teatar jedna od mogućih terapija. Predstava je sinoć u Lazaretima toplo dočekana, s dugotrajnim pljeskom zadovoljnih domaćih gledatelja pa su lerovice tri puta izlazile na poklon.

Režiju i dramatizaciju predstave potpisao je Davor Mojaš, scenografiju i kostime Dubravka Lošić, autor glazbe je Petar Obradović, a videa Rela Petric. Oblikovatelj svjetla i tona je Antonio Ljubojević uz tehničko vodstvo Mata Brnjića, za realizaciju kostima pobrinula se Marija Glamočanin, a produkciju i organizaciju potpisuje Ksenija Medović. U predstavi igraju Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Paula Japunčić i Barbara Damić.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist