Sport

JUGAŠI UOČI SUSRETA SA SZOLNOKIJEM ‘U srijedu nas čeka najteža utakmica sezone’

JUGAŠI UOČI SUSRETA SA SZOLNOKIJEM 'U srijedu nas čeka najteža utakmica sezone'

Očekuje nas vrhunska utakmica, velik je to izazov za nas. Tri nova boda bila bi fantastična za ulazak u Ligu prvaka kakav nismo ni očekivali. Iako, utakmica će nam biti jako teška – rekao je ovog ponedjeljka na konferenciji za medije trener VK Juga CO Vjekoslav Kobešćak uoči susreta s mađarskim Szolnokijem u trećem kolu LEN Lige prvaka koji će se održati na gruškom bazenu ove srijede.

Mađari su prvaci Europe 2017., a svoju su momčad ojačali četirima srpskim igračima te je i njihova momčad kao i ona Jugova doživjela promjene u sastavu.

-Szolnoki je odlična momčad, upravo to što su bili prvaci Europe govori dovoljno. Možda su s promjenom u momčadi malo izgubili širinu koju su imali prije nekoliko sezona, ali idalje imaju jake igrače, osovinu srpske i mađarske reprezentacije. Momčad je to koja i dalje spada u sam europski vrh vaterpola. I oni su kao i mi malo lošije ušli u ovu sezonu. Neke se stvari trebaju posložiti, nove kombinacije uigrati, a za to treba vremena. Kalendar je dosta nemilosrdan pa i nemamo dosta vremena za ulaske u sezonu kao prije, već odmah kreću utakmice pa i one reprezentativne, što je ponekad teško organizirati. Vrijeme je kada bi obje momčadi trebale ući u bolju formu – istaknuo je trener Kobešćak dodavši kako su jugaši brza momčad koja to još uvijek ne pokazuje.

Branič Marko Macan istaknuo je kako se sa Szolnokijem uvijek susreću krajem sezone što znači da drže konstantu iako im se ekipa ove sezone izmijenila.

-Mislim da će nam oni u srijedu biti najteži protivnik kojeg smo do sada imali u ovoj sezoni. Bit će nam teža utakmica od ovih koje nismo odigrali kako treba, koje smo izgubili – rekao je Macan.

Centar Luka Lozina smatra da će utakmica biti jako teška i zanimljiva, ali s obzirom da igraju kod kuće u Gružu, moraju ići na pobjedu.

-Tri boda bi nam odlično došla i malo nas opustila uoči Kupa te nam dala sigurnost. Bit će nam ovo najteža utamica sezone. Protiv Jadrana i Mladosti nismo još našli svoj ritam, treba nam vremena za pohvatati konce. U kratkom vremenu izgledat ćemo kao prije unatoč porazima – naglasio je Lozina.

Trener Kobešćak naglasio je kako novu momčad nije bilo lako uigrati.

-U ovom trenutku većinski smo mlada momčad, moramo i ove sezone biti na vrhu, ali i trajati niz godina. Mladi igrači trebaju preuzeti odgovornosti u igri što nije uvijek lako. Malo je to i psihološki problem. Nemamo još uvijek pravo znanje o tome koliko stvatko od njih može dati. Sigurni smo da sve što igra za Jug u ovom trenutku ima perspektivu i mislim da skoro svaki od tih igrača može igrati bolje i biti na nivou. Kada se posložimo, ova sezona će biti jako izazovna i izuzetno teška. To nas veseli i ubrzo ćemo biti na razini kvalitete koju možemo postići – zaključio je trener Kobešćak.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist