Sport

Jugaši su prvi finalisti Hrvatskog kupa!

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja ušli su u svoje čak 27. finale u ukupno 31. izdanju Hrvatskog kupa.

– Malo nam je trebalo da upalimo sve motore, ali nakraju smo mirno utakmicu priveli kraju – poručili su Jugaši nakon utakmice.

U skladu s očekivanim, Dubrovčani su se pokazali boljim sastavom, pobijedili Zagrepčane, ali iznenađenja je bilo.

Iznenadila je, ali vrlo ugodno Mladost! Držali su Zagrepčani ‘u egalu’ favorizirani Jug Adriatic osiguranje. Odlična zonska obrana i vrlo efikasan napad sa šutevima s vanjske pozicije, a koji su stvarali silne probleme vratarima Popadiću, pa i Jurišiću. Naime, trener Dubrovčana Vjekoslav Kobešćak je sredinom druge četvrtine kod 5:4 za Mladost poslao među vratnice mladog, drugog vratara, Ivana Jurišića. Nije puno baš odmah pomoglo jer je Mladost u prvom sljedećem napadu povela i 6:4. Ono što je dodatno činilo probleme Dubrovčanima bila je široka mladostaška lepeza strijelaca (Gluhaić, Jelača, Mijić, Rakovac, Vrbnjak). ‘Sijevalo’ je sa svih strana.

Zagrepčani su prvo ‘držali zaveslaj’ za jugašima, dostizali svako minimalno vodstvo, da bi onda sredinom druge dionice Mladost povela i 6:4!

Jugaši međutim imaju u svojim redovima jednog od najboljih reprezentativaca, Lorena Fatovića. Do kraja druge četvrtine je kapetan jugaša, potpuno preuzevši odgovornost na sebe, s tri uzastopna gola potpuno preokrenuo rezultat u vodstvo svoje momčadi, 7:6! U prve dvije četvrtine Fatoviću bilježimo čak 5 golova i 1 dodavanje za pogodak. Od 7 golova Gospara, Fatović je bio izravno ‘upleten’ u čak 6. Briljantno! No, jednake pohvale zaslužuje i sastav trenera Zorana Bajića. Mladost se silno uzdignula i u polufinalu Kupa bila ‘rame uz rame’ s klubom Lige prvaka.

U trećoj je tek četvrtini ‘slomljen’ otpor mladostaša koji su igrali s nespremnim Adeišvilijem (prvi ulazak u igru tek sredinom druge dionice), praktički samo s jednim centrom, Branimirom Hercegom koji je svoj posao obavio vrlo dobro. Golovima Žuvele (dvaput) i ponovo Fatovića, Jug Adriatic osiguranje je praktički otvorio sebi finalna vrata. Nisu baš ni slučajno baš reprezentativci, u ovom slučaju Fatović i Žuvela, presudili pobjednika. Potvrda je to njihovog statusa, zorni prikaz što znači kada je netko reprezentativac ili što čini reprezentativca, navode iz Hrvatskog vaterpolskog saveza. 

 

Foto: HVS 

Pročitajte još

TORCIDA SPLIT ‘Maknite svoje prljave ruke od našeg kluba, naših boja i naše Mokošice’

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić nastavila pobjednički niz u Hammametu

Dulist

TORCIDA ANGAŽIRALA ODVJETNIKA Transparent navijača iz Mokošice nikada dosad nije bio problem

Dulist