Sport

JUGAŠI POBIJEDILI PRVAKA CRNE GORE Slavili protiv Jadrana HN

U 7. kolu, ujedno posljednjem u prvom dijelu nadmetanja u skupini Zapad Premier lige, vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su u gostima kod Jadrana u Herceg Novom pobjedom uspjeli preskočiti prvaka Crne Gore, te zauzeti drugo mjesto (iza splitskog Jadrana), prenose Sportske novosti.

Nastavak, a on će sada biti u borbi za poredak od 1. do 3. mjesta za ova dva kluba, počinje vrlo brzo, već ovog vikenda. Tada će se ponovo sastati Jug AO i Jadran (HN), no budući da je riječ o svojevrsnom uzvratu, igrat će se u Dubrovniku. I nešto bitnije. Igrat će se u bazenu koji je primjeren igranju vaterpola u studenom mjesecu, dakle natkrivenom.

Naime, utakmica u srijedu u Herceg Novom se igrala u otvorenom plivalištu (!?). To i jest razlog zašto je odigrana u poslijepodnevnim satima kada je malo ipak toplije nego navečer. Da je kojim slučajem vremenska prognoza govorila o kiši, onda bi se igralo u Trebinju. Bazen u Herceg Novom je naime derutan i u poluraspadajućem stanju.

Jugaši su cijelim tijekom susreta bili bolji i vodili. Od 3:0 sredinom druge četvrtine, pa preko 6:2, ali i 7:3, 8:4 koliko je bilo u trećoj četvrtini. Priprijetio je ozbiljno domaćin smanjivši na 8:7, ali je Lazić golom za 9:7, dvije minute prije kraja približio jugaše pobjedi. Imao je još Jadran (HN) neke šanse, to se mora priznati, ali Rus Holod je pucao traljavo u vratara Popadića, da bi zadnjih 8 sekundi utakmice domaćin imao loptu. Vratar Darko Đurović je krenuo u napad, plivao s loptom, a onda odlučio i pucati. Preko gola. Možda je Đuroviću bolje da se ostavi napada, posveti obrani gola, iako mu ni ona nije baš jača strana, ako ćemo iskreno.

Pročitajte još

Jug protiv Jadrana u finalu kupa RH

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić upisala je i treću ovotjednu pobjedu u portugalskoj Lousadi

Dulist

Podržite naše ‘Piture’ ovaj vikend!

Dulist