Sport

JUGAŠI ODBILI UĆI U BAZEN SA SOLARISOM Dumančić: ‘Nećemo biti taoci nikome. Perica Bukić za*ebava’

JUGAŠI ODBILI UĆI U BAZEN SA SOLARISOM Dumančić: 'Nećemo biti taoci nikome. Perica Bukić za*ebava'

Suci su po dolasku na bazen napravili brzi antigenski test i sve je bilo u redu. To je isto ponuđeno Solarisu, koji su to odbili jer, smatraju, oni za to nemaju obvezu. Jug neće igrati protiv Solarisa iz straha da netko od igrača nije već zaražen – moglo se čuti u utorak na gruškom bazenu gdje se u 18 sati trebala odgirati utakmica polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i Solarisa.

Naime, najbolji iz ovog ogleda u subotu, 8. svibnja susrest će se sa zagrebačkom Mladosti. Po događaju, iz uprave kluba reagirali su za čitatelje DuList-a.

– Sukladno zaključcima našeg zadnjeg sastanka Solaris je trebao obaviti PCR testiranje jer je Šibenik prije igrao utakmicu s Primorjem gdje su svi bili pozitivni. Shvatili smo da bi nam to moglo ugroziti sezonu. Nakon što to nisu napravili i napravili su se glupim, da to tako kažem, tražili smo od Hrvatskog vaterpolskog saveza da naprave antigensko testiranje. No, jutros kad su došli u Dubrovnik ni to nisu željeli odraditi. Ja nisam dozvolio da naša momčad skoči u bazen jer pred nama je finale Prvenstva Hrvatske i Liga prvaka. Dopredsjednik HVS-a Perica Bukić želi ovakvo Prvenstvo Hrvatske i ja mu na tome čestitam. Mladen Drnasin i Milivoj Bebić iz HVS-a ne mogu utjecati na njega pa ćemo mi igrati Ligu prvaka, a dogodine ćemo odlučiti i koje prvenstvo – rekao je predsjednik VK Juga AO Tomislav Dumančić.

Kako je rekao, reperkusija ove odluke se ne boji jer Jug je taj koji daje sedam do osam hrvatskih reprezentativaca.

– Mi smo ti koji nosimo hrvatski vaterpolo. Nećemo biti taoci nikome. Od ovog trenutka je dosta. Dogovor je bio testirajte se i mi ćemo igrati polufinale. Jug je trenutno najbolja momčad RH, momčad koja je među četiri najbolje u Europi pa neće nas jedan Perica Bukić za*ebavat – zaključio je Dumančić.

Utakmica je odgođena za 20 i 30 sati.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr