Sport

JUGAŠI OBRANILI KUP Nakon petog u istoj sezoni, sad i peti u istoj godini!

JUGAŠI OBRANILI KUP Nakon petog u istoj sezoni, sad i peti u istoj godini!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja osvojači su Kupa Hrvatske u sezoni 2016./2017. te su na najbolji mogući način zaokružili godinu iz snova. Nakon petog trofeja u istoj sezoni, sad su uspjeli doći do petog trofeja u istoj godini!

Jugaši su u finalnom susretu Final Foura na gradskom bazenu u Slavonskom Brodu očekivano svladali zagrebačku Mladost. Na kraju je bilo 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2) za momčad Vjekoslava Kobešćaka.

Prva dva pogotka Juga na utakmici zabio je Vrlić. Najprije na dodavanje Perronea, a potom je spremio jedan ‘otpadak’ nakon što mu je Marcelić obranio ‘šraubu’. Na 2:1 smanjio je Milaković s dva metra, iskoristivši igrača više ‘Žabaca’. Za 3:1 potom pogađa sidrun Luka Lončar, koji se sjajno izvukao i pobjegao svom čuvaru na dva metra, a na 4:1 je podigao Fatović, koji se uvukao u obranu Mladosti i svladao Marcelića.

U drugoj četvrtini raste prednost Juga, jer je igrača više iskoristio Maro Joković, ali je s druge strane na 5:2 smanjio Herceg. Paulo Obradović potom zabija svoj ‘trade mark’ pogodak s vanjske pozicije za 6:2, a s druge strane uzvraća Vlahović, koji probija Bijača s krila za 6:3. Brazilska osovina Perrone-Vrlić opet je proigrala pred kraj poluvremena za 7:3 Jugaša. Bio je to Vrlićev treći pogodak na utakmici. Na velikih +5 na poluvremenu pogodio je u posljednjoj sekundi druge četvrtine Obradović.

U trećoj četvrtini novi nalet prvaka Europe. Najprije drugi pogodak Fatovića za 9:3, potom i Jokovića iz ‘rekontre’ za 10:3 pa treći Obradovića za 11:3 te treći Fatovića za 12:3. Dvije sekunde prije kraja treće četvrtine na četvrti pogodak ‘Žabaca’ zabio je Lazić.

Četvrtu četvrtinu otvorio je pogotkom s dva metra Perrone za 13:4, a Kobešćak je izvadio iz igre Jugovog kapetana Bijača, a najboljeg hrvatskog vaterpolista 2016. godine slavonska je publika nagradila velikim pljeskom. Herceg je svladao Popadića za 13:5 tri minute i deset sekundi do kraja meča, a s druge strane ‘Medo’ Obradović postiže svoj četvrti pogodak za 14:5. Bašić je od ‘odbijanca’ pogodio za završnih 14:6. Zaorilo se brodskim bazenom: ‘Tre, tre, tre se se!’, a Kobešćak je šesti put u posljednjih godinu dana završio u bazenu.

Podsjetimo, ovo je Jugov 57. trofej te šesti trofej u nizu. Uz to, ovo je dvanaesti Jugov naslov u Kupu te je i dalje najbolji klub u tom natjecanju.

Pročitajte još

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr

JUDO TURNIR U KAŠTEL ŠUĆURCU 3 kluba iz naše županije donijela 9 medalja

Dulist

DRUGA UTAKMICA ČETVRTFINALA Dubrovački košarkaši dočekuju Splićane

Dulist