Sport

Jugaši nakon teške utakmice odnijeli pobjedu u Mađarskoj

Jugaši nakon teške utakmice odnijeli pobjedu u Mađarskoj

Veliko slavlje jugaša na bazenu Imre Nyaki u Budimpešti. Nakon velike i teške borbe, prvenstveno protiv nevjerojatnog presinga Mađara, koji je graničio s nekim drugim sportom koji nema veze s vaterpolom, igrači trenera Kobeščaka zasluženo su upisali prva tri boda na svoj konto.
Igra u obrani, vrlo dobra, dosta bolja nego protiv Primorja u Kupu RH, a sve ono što bi i prošlo, zaustavljao je ponovo odlični Marko Bijač koji brani u maestralnoj formi.
Napad, tu je malo drugačija priča. Naime, priprema napada kao i igra centarskog para vrlo dobra dok sama realizacija još nije na onoj razini koju Vjekoslav Kobeščak zahtjeva. Realizacija igrača više, iako puno bolja nego u subotu, glavni je ‘krivac’ što se utakmica nije mirno privela kraju puno ranije.

Jugaši su u trećoj četvrtini golom Hrvoja Benića s igračem više ‘pobjegli na dva gola razlike; 6:4. Imali su priliku ‘ubiti’ utakmicu , povesti i s tri gola, ali nije iskorišten igrač više što Mađari kažnjavaju i s dva uzastopna gola u nepunu minutu igre poravnavaju rezultat. Ipak, nakon sjajnog asista Perronea, Maro Joković šest sekundi prije kraja trećeg dijela vraća prednost na Jugovu stranu.
Posljednjih osam minuta obilježio je veliki broj isključenja i neiskorištenih igrača više sve do 4 i pol minute prije kraja kada je Batori poravnao na 7:7.
Ipak, nakon isključenja Grahama, Felipe Perrone preuzima odgovornost i ponovo dovodi Juga u vodstvo. Točku na i, za konačnih 9:7, stavio je vrlo dobri Josip Vrlić 2,19 prije kraja utakmice.

‘Čestitam igračima i stožeru na sjajnoj utakmici protiv životinjskog presinga Mađara. Da smo imali malo bolju realizaciju igrača više bila bi to puno mirnija utakmica. Kad malo podignemo taj segment igre vjerujem da možemo puno napravit u ovom natjecanju.
Moram pohvalit srčanost i borbenost naše momčadi i zato im još jednom čestitam’, rekao je direktor Jug CO Ognjen Kržić.

U svakom slučaju Jugaši su položili prvi europski ispit ove sezone s odličnim.

VK Jug

FOTO: Ilustracija

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist