Sport

JUG ILI JADRAN? Večeras je finale svih finala!

JUG ILI JADRAN? Večeras je finale svih finala!

Dan je odluke o prvaku Hrvatske u vaterpolu. Odlučujuća, peta utakmica finalna utakmica igra se u Splitu, nakon šo su Jug Adriatic osiguranje i Jadran u četiri dosadašnje utakmice rezultat poravnali na 2:2.

-Ovo je finale svih finala! Za najvredniji pokal u hrvatskom vaterpolu. U biti, borba za naslov prvaka je u svakom sportu i u svakoj državi najznačajnije, najveće natjecanje. Europski pokali su dodatan ukras, višnja za ures na šlagom prekrivenoj torti, ali državno prvenstvo je kruna s naviše najsjajnijih dragulja – najvaljuje odlučujuću utakmicu Hrvatski vaterpolski savez.

– Finale je samo po sebi fantastično. Ušli smo već u petu utakmicu. Što se neizvjesnosti tiče, bolje nije moglo. U zemlji europskih prvaka publika to i zaslužuje. Nakon 8-9 mjeseci i onog čarobnog ambijenta na Europskom prvenstvu, opet ćemo imati pun bazen u Splitu. U ovim okolnostima, čak mislim da nije ni potrebno posebno najavljivati utakmicu jer bazen će biti krcat. Kako s navijačima Jadrana, tako i našim, kao što je uostalom bilo i u Dubrovniku kada su stigli splitski navijači. To je pobjeda svih nas, cijelog hrvatskog vaterpola – ističe za HVS Vjekoslav Kobešćak te napominje kako je svaka utakmica u finalnoj seriji priča za sebe.

-Svaka ima svoju dinamiku. To ispada kao sezona samo za sebe. Evo, već smo u trećem tjednu finala. Puno je tu promjena energije i svega. Iako govorimo da mi tu nemamo što više novog napraviti, uvijek je i sve je novo. Drukčija je i priprema za svaku utakmicu. U petoj utakmici je više toga na strani Jadrana. Ako ništa drugo, a onda radi domaćeg bazena. Mi ih ove godine nismo uspjeli pobijediti u Splitu, imamo velikih problema kada igramo ondje i tu vidim prednost Jadrana. Isto tako, imali smo i vrlo tešku utakmicu u Marseilleu, imamo i nezaliječenih igrača, nadam se da ćemo se uspjeti kompletirati ipak. Mi ćemo probati osvojiti naslov i time učiniti ovu sezonu i više nego uspješnu za nas – zaključio je trener Kobešćak.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist