Sport

JUG IGRA PROTIV ZVEZDE U GRUŽU Evo što je danas odlučeno na sjednici RVL

JUG IGRA PROTIV ZVEZDE U GRUŽU Evo što je danas odlučeno na sjednici RVL

Nakon incidenta prilikom kojeg je u Splitu došlo do napada na vaterpoliste Crvene Zvezde, uslijedio je niz reakcija Hrvatskog vaterpolskog saveza, ali i Vaterpolo saveza Srbije.

Naime, iz Vaterpolo saveza Srbije istaknuli su kako srpski klubovi ne žele igrati u Splitu, ali i u gradovima koji su od Splita udaljeni manje od 200 km, dok su pak iz Hrvatskog vaterpolskog saveza takvu soluciju nazvali neprihvatljivom te naglasili da je nedopustivo da hrvatski klubovi igraju stalno u gostima. I dok se utakmica između VK Jug CO i VK Crvena Zvezda sprema za 20. ožujka u Gružu, ovog ponedjeljka održana je izvanredna sjednica UO RVL u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije, a na njoj su doneseni sljedeći zaključci:

-Još jednom se najoštrije osuđuje incident u kojem su napadnuti igrači VK Crvena Zvezda u Splitu; S obzirom na zamolbu VK Crvena Zvezda da se njihove utakmice ne igraju u Splitu vezano na traumu napadnutih igrača, a uzevši da VK Mornar ne snosi odgovornost za gore navedeni događaj, utakmice VK Crvena Zvezda sa splitskim klubovima VK Mornar i VK Pošk se odgađaju do daljnjega; Iskazana je podrška daljnjem natjecanju u okviru Regionalne vaterpolo lige koju i dalje podržavaju svi klubovi sudionici; Sljedeća sjednica UO RVL održat će se 12. ožujka 2019. godine za vrijeme odigravanja utakmice Svjetske lige Hrvatska- Srbija u Sisku – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik UO RVL Perica Bukić.

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist