Sport

GRAND PRIX MITING Odličan nastup Jugaša na Victoriji

GRAND PRIX MITING Odličan nastup Jugaša na Victoriji

Uspješan nastup imali su Jugovi plivači na grand prix mitingu ‘Victoria’ koji je u Rijeci u subotu i nedjelju 16. i 17. veljače 2019. okupio 459 natjecatelja iz čak 56 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH, Velike Britanije. Za Jug su nastupili: Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Đivo Matović i Marko Baletin. Osvojili su ukupno deset medalja od kojih sedam zlatnih, dvije srebrene i jednu brončanu. Vrijedi istaknuti da su po jedno zlato, srebro i broncu osvojili u apsolutnoj kategoriji.

Mlađi junior Mario Šurković okitio se s čak prt zlatnih medalja. U ml.juniorskoj konkurenciji najbrži je bio u disciplinama 100 slobodno, 100 leđno, 200 mješovito i 200 leđno, a još jedno zlato osvojio je u disciplini 200 mješovito u kojoj je bio najbolji u apsolutnoj kategoriji.

Junior Michel Brassard osvojio je dva zlata, srebro i broncu. U juniorskoj kategoriji bio je najbolji u disciplina 200 i 400 slobodno, dok je u apsolutnoj kategoriji na 400 slobodno bio srebreni, a na 200 slobodno brončani. Michel je u ukupnom zbroju bodova dvije discipline na kraju natjecanja zauzeo ukupno drugo mjesto u konkurenciji juniora/juniorki, te je nagrađen ‘posebnom nagradom od strane organizatora.

Mlađi junior Đivo Damić okitio se srebrom u svojoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.

Mlađi senior Đivo Matović nastupio je u A finalu utrkr 1500 slobodno.

Odlične nastupe uz osobne rekorde zabilježio je i mlađi junior Marko Baletin koji je nastupio u C finalima utrka 100 slobodno, 100 delfin i 200 leđno.

Jugaši su u Rijeci nastupili pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Montenegro Mimosa cup (Herceg novi, 16.-17. veljače 2019.)
Dvije medalje u Herceg novom

Drugi dio Jugove najstarije ekipe nastupio je u subotu i nedjelju 16.-17. veljače 2019. u Herceg novom na Montenegro Mimosa cupu što je ujedno i otvoreno prvenstvo Crne gore. Jugaši i jugašice natjecali su se samo u apsolutnoj kategoriji u konkurenciji 36 klubova i 351 natjecatelja iz Crne Gore, Slovenije, Rusije, Makedonije, Mađarske, Srbije, BiH, Albanije, Kosova, te Hrvatske.

Jedina osvajačica medalja za Jug bila je mlađa seniorka Ana Lučić koja je osvojila brončana odličja u apsolutnoj kategoriji u disciplinama 200 i 400 slobodno.

Na natjecanju su nastupili još: Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Katarina Matović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban, Rafaela Škrabo, Tonka Bušković, Karmen Fabris, Katija Sessa, Zoe Tolj, Ives Njavro, Noa Miletić i Luka Đurović. U Crnoj gori jugaši su nastupili pod vodstvom trenera Andreja Dropca.

Sljedeći vikend, točnije u subotu 23. veljače najmlađi plivači PK Jug nastupit će u Zadru na Regionalnom prvenstu za početnike.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist