Sport

JUDO Moskovsko iskustvo Ura Nagea

JUDO Moskovsko iskustvo Ura Nagea

Dubrovački judaši proteklog su vikenda u Moskvi nastupili na jednom od najjačih svjetskih natjecanja za malađe uzraste.

Turnir “Spring Hopes” u samo jednom uzrastu okupio je 540 natjecatelja iz azijskih i europskih država te SAD-a, a među njima je nastupilo i 8 judaša dubrovačkog Judo kluba Ura Nage.

Natjecatelji Fran Kužnin, Mauricio Bratičević, Ivan Lale, Kristijan Konjevod, Leon Konjevod, Maro Ristić, Leon Đapić i Marko Marinović, nakon niza sjajnih rezultata na natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji, dobili su priliku okušati se s puno jačom konkurencijom, koju nudi ovo natjecanje u organizaciji moskovskog Kluba borilačkih sportova “Sambo 70”.

– U svakoj kategoriji nastupilo je najmanje 40 natjecatelja, a u kategorijama do 46 kg i do 55 kg bilo ih je blizu stotinu. Uistinu je bilo impresivno sudjelovati na jednom ovakvom natjecanju i riječ je o velikom iskustvu za naše mlade judaše – govori trener Marijo Đapić.

Najbolji rezultat ostavrio je Leon Đapić, koji je u kategoriji do 50 kg izborio plasman na 7. mjestu u konkurenciji 57 natjecatelja, za što mu je trebalo 4 pobjede i 2 poraza. Jednu pobjedu ostvario je i Leon Konjevod do 46 kilograma, ali veseli što su se svi natjecatelji Ura Nagea sjajno predstavili u Moskvi, pruživši odličan otpor ponekad i po 2 godine starijim natjecateljima.

– Ovo ja put kojim smo krenuli još prije 3 godine s natjecanjima u austrijskom Zeltwegu. Prve godine naši judaši uglavnom skupljaju iskustvo i plasmane, a treće godine smo bili najbolji klub turnira. Nakon što smo s ovom generacijom osvojili 1. mjesto ekipno i u talijanskom Tolmezzu u konkurenciji 72 kluba, nužno je bilo učiniti sve kako bismo ih odveli na najjači turnir njihovog uzrasta – u Moskvu. Sljedeće godine vjerujemo kako ćemo i u ovoj, iznimno jakoj konkurenciji uspijeti izboriti još bolje rezultate, a ojačani ovogodišnjim iskustvom, sigurni smo da ćemo ući i u konkurenciju za medalje – kazao je Đapić.

Zahvalni su prijateljima kluba koji su im pomogli organizirati ovo zahtjevno putovanje i financijski pokriti nemale troškove.

Uz samo natjecanje, dubrovački judaši su uspjeli obići i znamenitosti Moskve, posjetiti Crveni trg, Kremlj…, a uspostavljena su i neka nova poznanstva sa judašima iz drugih krajeva svijeta, koja bi mogla prerasti u suradnju.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist