Aktualno

Još uvijek na placu u Gruž

Još uvijek na placu u Gruž

Iako se još prošlog tjedna najavljivalo kako se placa u Gružu zatvara 21. siječnja i seli u Lapad zbog rekonstrukcije Ribarnice i okolne ceste, današnjim obilaskom uočili smo kako se ni placa ni ribarnica još uvijek nisu preselile.

Iako je još uvijek otvorena, zanimljivo je spomenuti kako jutros nitko na ribarnici nije prodavao ribu.

No radovi još uvijek, premda su najavljivani, nisu počeli  potvrdio nam je direktor Sanitata Niko Kapetanić.

– Preseljenje smo najavili najranije 21. ovog mjeseca, odnosno jučer. Nismo još preselili iz dva razloga. Naime, ribarnicu ćemo preseljavati kad počnu radovi i kad se ona počne rušiti. Nema razloga prije. Zelenu tržnicu nismo mislili preseljavat, ali je to odlučeno na zahtjev Grada Dubrovnika jer će tamo kad počnu radovi biti nemoguća opskrba i ostalo, a riječ je o radovima koje Grad izvodi na cesti i komunalnim objektima pored tržnice. Grad je najavio da će radovi početi 21. ovog mjeseca, no kako nisu počeli i Zelena tržnica ostaje dok radovi na cesti ne počnu – rekao nam je Kapetanić dodavši kako se nitko neće seliti dok radovi ne počnu i na jednom i na drugom objektu.  

– Imamo Lapad spreman kao prvu pomoć – dodao je Kapetanić naglasivši kako bi radovi na ribarnici trebali početi kada se odobre sredstva od HBOR-a.

– Radovi u Ribarnici počet će vrlo brzo, sve je riješeno osim osiguranja sredstava kod HBOR-a. Sva je dokumentacija dostavljena i ne može se raditi o velikom broju dana. Oko Svetoga Vlaha očekujemo potpisivanje ugovora i početak radova – zaključio je.

Pročitajte još

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist