Hrvatska

Još samo danas možete vratiti ambalažu od mlijeka

S prvim danom studenog građani više neće moći vraćati ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda. Stoga ukoliko imate kod kuće takvu ambalažu, vratiti je s naknadom možete još samo danas.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost podsjećaju kako je novim Pravilnikom o ambalaži i otpadnoj ambalaži ukinuta povratna naknada za ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda. Stoga od 20. kolovoza trgovci građanima za te proizvode više ne naplaćuju 0,50 kuna povratne naknade, pa su stvoreni preduvjeti za smanjenje ukupne cijene koja se plaćala za te prehrambene artikle.

– Udio boca mlijeka i mliječnih proizvoda u ambalaži obuhvaćenom povratnom naknadom u 2014. godini iznosio je tek 11 posto, pa se ovom promjenom nisu ugrozili ciljevi vezani uz recikliranje koji su postavljeni Pravilnikom. Postojeća povratna naknada za boce i limenke od PET-a, stakla i Al/Fe za piće i napitke i dalje iznosi 0,50 kuna, a građani za te proizvode, kao i dosad, u trgovinama mogu dobiti povrat sredstava za vraćenu ambalažu – istaknuto je u priopćenju Fonda.

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija