AktualnoUrednički izbor

Još jedna generacija maturanata završila školovanje u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji

Još jedna generacija maturanata završila školovanje u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji

Maturanti Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku dobili su ovog četvrtka svjedodžbe čime je simbolično završeno njihovo četverogodišnje školovanje. Svjedodžbe maturantima predao je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Razrednica Mirjana Žeravica je naglasila kako je pred maturantima sada nova životna situacija.

-Mi živimo u vremenima koja stvari ne imenuju onako kako bi trebalo. Danas se životne poteškoće, križevi, boli i sva loša iskustva tako neutralno zovu izazovima. Ja vas neću izazivati izazovima. Zna se što je kušnja, što je bol. To nas uvijek jača. I život bez križeva ne bi bio život. Dakle, ono što vas čeka neće biti lako. Kao što vam se činilo da nije lako ni kad ste dolazili u ovu školu. A vidite ipak smo u ovom svečanom trenutku zajedno i vi ste bili vrlo uspješni – rekla je razrednica.

Ravnatelj don Bernardo Pleše izrazio je nadu da su maturanti u svom školovanju uz znanje stekli i temeljne orijentire za horizonte koji će se pred njima širiti kako bi prepoznavali prave ciljeve i vrijednosti. Biskup Uzinić je istaknuo kako mu je drago što su maturanti bili dio ove škole, zahvalio im je što su je izabrali te izrazio nadu da će je ponijeti u dobroj uspomeni.

Svečanosti su uz maturante nazočili njihove profesorice i profesori, predstavnici roditelja i školskog odbora te generalni vikar don Hrvoje Katušić. U prigodnom daru uz završetak školovanja dobili su i dramu Luka Paljetka ‘Tri života gušterice’ o životu Miha Pracata.

Izvor: Klasična Gimnazija Ruđer Bošković Facebook – A.T./Šime Zupčić

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist