Aktualno

Još jedan znanstveni skup na Sveučilištu u Dubrovniku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveučilište u Dubrovniku, Istočnoalpsko-dinarsko društvo za istraživanje vegetacije (EADSVE – Eastern Alpine and Dinaric Society for Vegetation Ecology) i Prirodoslovni muzej Dubrovnik organiziraju međunarodni znanstveni skup 39th EADSVE Meeting koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. u Dubrovniku.

Program je sastavljen od 27 usmenih i posterskih izlaganja koja će se održati u Studentskom Domu Sveučilišta u Dubrovniku tijekom prvog dana znanstvenog skupa. Ukupan broj autora je 99 iz ukupno 17 država. Teme su kartiranje vegetacije, opisi za znanost novih vegetacijskih tipova, procesi i putevi rekolonizacije biljnih vrsta, floristička raznolikost sredozemnih otoka i otočića, analize vegetacije travnjaka i šuma, procjena utjecaja klimatskih promjena na prirodnu vegetaciju, ekologiju biljnih vrsta, praćenje i analizu upravljanja NATURA 2000 zaštićenim staništima i područjima te etnobotanička istraživanja.

Predviđeno je predstavljanje knjige grupe autora ‘Interpretative Manual of European riparian forests and shrublands’ (Interpretativni priručnik za europske obalne šume i šikare). Sažetci svih izlaganja uvršteni su u Knjigu sažetaka čiji je izdavač Sveučilište u Dubrovniku, a uredili su ga prof. dr. sc. Nenad Jasprica, prof. dr. sc. Željko Škvorc i doc. dr. sc. Daniel Krstonošić.

Za sudionike skupa organizirana su dva jednodnevna botanička izleta – na poluotok Pelješac i u Konavle gdje će posjetiti najzanimljivije botaničke, prirodne i kulturne znamenitosti.

Pročitajte još

FOTO Monografija kao hommage suživotu čovjeka i kamenice

Dulist

OBAVIJEST Večeras vatromet ispred Rixosa

Dulist

NESPOSOBNOST ILI NEBRIGA? Istekao rok za grušku placu, Sanitatu kazna do 100 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija