Aktualno

Još jedan znanstveni skup na Sveučilištu u Dubrovniku

Još jedan znanstveni skup na Sveučilištu u Dubrovniku
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveučilište u Dubrovniku, Istočnoalpsko-dinarsko društvo za istraživanje vegetacije (EADSVE – Eastern Alpine and Dinaric Society for Vegetation Ecology) i Prirodoslovni muzej Dubrovnik organiziraju međunarodni znanstveni skup 39th EADSVE Meeting koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. u Dubrovniku.

Program je sastavljen od 27 usmenih i posterskih izlaganja koja će se održati u Studentskom Domu Sveučilišta u Dubrovniku tijekom prvog dana znanstvenog skupa. Ukupan broj autora je 99 iz ukupno 17 država. Teme su kartiranje vegetacije, opisi za znanost novih vegetacijskih tipova, procesi i putevi rekolonizacije biljnih vrsta, floristička raznolikost sredozemnih otoka i otočića, analize vegetacije travnjaka i šuma, procjena utjecaja klimatskih promjena na prirodnu vegetaciju, ekologiju biljnih vrsta, praćenje i analizu upravljanja NATURA 2000 zaštićenim staništima i područjima te etnobotanička istraživanja.

Predviđeno je predstavljanje knjige grupe autora ‘Interpretative Manual of European riparian forests and shrublands’ (Interpretativni priručnik za europske obalne šume i šikare). Sažetci svih izlaganja uvršteni su u Knjigu sažetaka čiji je izdavač Sveučilište u Dubrovniku, a uredili su ga prof. dr. sc. Nenad Jasprica, prof. dr. sc. Željko Škvorc i doc. dr. sc. Daniel Krstonošić.

Za sudionike skupa organizirana su dva jednodnevna botanička izleta – na poluotok Pelješac i u Konavle gdje će posjetiti najzanimljivije botaničke, prirodne i kulturne znamenitosti.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist