Aktualno

Dobroslavić na primanju u povodu Ramazanskog bajrama

Dobroslavić na primanju u povodu Ramazanskog bajrama

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević nazočili su danas na primanju koje je u povodu Ramazanskog bajrama organizirano u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Dubrovnik.

Dubrovački imam Salkan efendija Herić pozdravio je sve okupljene u ovom velikom i radosnom danu i poželio im mir. ‘Post u mjesecu Ramazana nudi čovjeku jedinstveni duhovni oporavak’ – izjavio je Salkan efendija Herić dodavši kako vjeruje da su kršćani kroz korizmenu post, baš kao i muslimani kroz post u Ramazanu, molili za mir u duši svakog čovjeka, te za sreću i sigurnost svih ljudi.

-Drago mi je što smo se nakon dvije godine pandemije našli uživo i što su danas ovdje pripadnici svih vjerskih zajednica jer to potvrđuje dobre odnose između vjerskih zajednica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Upravo vi ste primjer razumijevanja i tolerancije, a naši prostori imaju povijesnu tradiciju uvažavanja i prihvaćanja različitosti – izjavio je župan Dobroslavić.

Okupljene su pozdravili i uputili im čestitke i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, biskup dubrovački Roko Glasnović i paroh srpske pravoslavne crkvene općine u Dubrovniku protojerej stavrofor Stevo Kovačević, a dobrodošlicu gostima je uputio predsjednik Islamske zajednice u Dubrovniku Fehim Vukotić.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist