Sport

JOŠ DVIJE GODINE Bošković produžio vjernost Jugu

JOŠ DVIJE GODINE Bošković produžio vjernost Jugu

Unatoč ponudama izvan Dubrovnika Miho Bošković je potpisao novi ugovor za VK Jug Croatia osiguranje i sljedeće dvije godine bit će u sastavu dubrovačke momčadi.

– Bilo je ponuda, ali sam procijenio da je ostanak u Jugu dugoročno gledano najbolja odluka kako za mene osobno, tako i za klub. Iako je ugovor na dvije godine, vidim se u Juga duže vrijeme – kazao nam je najbolji igrač Europe u izboru LEN-e za 2007. i 2012. godinu.

Bošković je želio istaknuti kako je njegova najveća sportska želja osvojiti još jedan europski naslov u kapici Juga, čime bi, kako kaže, okrunio svoju sportsku klupsku karijeru.
– Osvajanje još jednog europskog naslova s Jugom mi je najveća, za sada neostvarena želja. Svjestan sam da ove godine nećemo biti u krugu istaknutih favorita, ali uz podršku naših navijača Jug će se vrlo brzo vratiti na vrh, a kada se to dogodi želim biti tu i dati svoj doprinos – govorio je o svojim sportskim motivima Miho Bošković.

Na pitanje o uvjetima oko kojih se pregovaralo kratko je rekao: „Smatram da smo i klub i ja bili realni“.

Podsjetimo, Miho Bošković je rođen 11. siječnja 1983. godine. Vaterpolo je počeo igrati u VK Cavtat, a igrač je Juga od 1996. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji, a dok je studirao igrao je i za splitski Jadran od 2001. do 2004. da bi se potom vratio u Dubrovnik i s Jugom postao prvak Europe 2006. godine. Od 2010. do 2012. je igrao u Mađarskoj za Vasas nakon čega se ponovo priključio dubrovačkoj momčadi.

Za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju nastupio je 63 puta. Debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine te bio neizostavan član prve sedmorke u svim velikim uspjesima naše reprezentacije od osvajanja naslova prvaka svijeta u Melbourneu 2007. do zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist