Sport

JOKOVIĆ O PRO RECCU „Ubojito su nepredvidljivi, ali možemo do bodova“

JOKOVIĆ O PRO RECCU „Ubojito su nepredvidljivi, ali možemo do bodova“

Trudit ćemo se da ovaj dio sezone završimo na što bolji način, jer ovo je zadnja utakmica uoči EP-a u Beogradu. Nadam se da će nam igra ostati na istoj razini i da možemo konkurirati Reccu u njihovom bazenu – kazao je Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak ususret derbiju 4. kola LEN Lige prvaka između Juga CO i PRO Recca, koja se iduće subote od 20.45 sati u talijanskom Soriju.

– Iza nas je lijepo razdoblje, rezultatski vrlo uspješno. Dosad su svi planovi ispunjeni i to nas čini zadovoljnima. Imamo i lijepi niz utakmica: Szolnok pa Primorje, a sad Recco na sve to dolazi kao završni ispit – izjavio je Kobešćak. Dodao je kako je u pripremi za Recco uzeta u obzir činjenica kako europski prvak u prvenstvu Italije ima ograničenje broja stranaca.

– U ligi igraju bez nekoliko vrlo bitnih stranaca: Prlainovića, Filipovića, Pijetlovića. U momčadi imaju velik broj kvalitetnih igrača i dosta rotiraju od utakmice do utakmice. Osim OSC-a u Budimpešti, za njih su sve utakmice bile lagane. Rutinski su slavili, s vrlo visokom razlikom. Taktički se možda ne može puno toga vidjeti, ali se vidi puno individualnih stvari. Već dugi niz godina su najjača momčad po imenima u svijetu i nemaju slabih mjesta. Da bi se s njima igralo cijela naša momčad mora biti na vrlo visokoj razini, višoj nego protiv Primorja i Szolnoka – analizirao je protivnika Kobešćak te zaključio:

– Naša obrana je dosad bila jako dobra i ukoliko bi protiv Recca to ponovili, a potom imali tranziciju, koja protiv Primorja nije bila moguća jer smo 70 posto utakmice bili s igračem manje, onda bi s se tim mogli boriti s Reccom. Ali, da ih držiš tri i pol četvrtine, imaju individualnu kvalitetu prelomiti utakmicu u dvije minute. Ne smiju nam se dogoditi ‘rupe’ kao protiv Szolnoka u Gružu. Protiv Recca se onda više ne možeš vratiti.

– Recco je momčad koja zadnjih nekoliko godina u svojim redovima ima vrhunske pojedince, reprezentativce. Osvojili su sve moguće trofeje i s istim amibicijama ulaze i u ovu godinu, a puno su jači nego lani, kad su osvojili Ligu prvaka – suglasni su Jugovi prvotimci Marko Joković i Felipe Perrone. Obojica su u karijeri nastupali u kapici talijanskog velikana i iz te igračke faze nose samo dobre uspomene.

– U Reccu sam igrao samo europske utakmice, a i ove sezone imaju tri igrača u takvom statusu. Utakmice poput ove rijetkih su prilika za pokazati svoju kvalitetu. Imam sjajna sjećanja, jer smo u mojoj drugoj sezoni osvojili moj prvi trofej Lige prvaka – izjavio je Perrone.

– O Reccu kao klubu govorim samo u imperativima. Vrhunski je organiziran klub, a ambijent koji se stvara oko kluba je na lijepoj i visokoj razini. Tamo sam se lijepo osjećao dvije godine – potvrdio je Joković, kazavši kako posebno cijeni hrvatskog reprezentativca, Cavtaćanina Sandra Sukna.

– S njim igram cijeli život, jako dobro ga znam i cimeri smo u reprezentaciji, kao što smo bili i u Jugu. On je posebna karika Recca – kazao je Joković.

– Ako naša obrana bude na razini kao dosad, mislim da možemo parirati Reccu u njihovom bazenu. Moramo se držati dogovora, jer svako iskakanje iz dogovorene taktike nemilosrdno kažnjavaju. Ubojito su nepredvidljivi, moramo biti fokusirani – ponudio je ‘ključ za bravu’ europskog prvaka Joković.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist