Aktualno

Jeste li posjetili ‘Sajam poslova u turizmu’?

Jeste li posjetili 'Sajam poslova u turizmu'?

U Studentskom domu Dubrovnik danas je održan Sajam poslova u turizmu u sklopu projekta ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’.

Projekt Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo ima za cilj unapređenje infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini i intenziviranje suradnje s drugim europskim centrima. Regionalni centar kompetentnosti će s Dubrovačko-neretvanskom županijom, partnerima – ustanovama za srednje strukovno obrazovanje – te suradnicima pružiti unaprijeđene infrastrukturne uvjete za učenike, nastavnike i druge polaznike Regionalnog centra kompetentnosti kako bi se postigla veća zapošljivost i povećala kvaliteta srednjeg strukovnog obrazovanja, obrazovanja za odrasle i cjeloživotnog učenja u turizmu i ugostiteljstvu.

Okupljene su pozdravile Ana Čeović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije i Hilarija Lozančić Benić, voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik.

Organizacijom Sajma poslova omogućilo se upoznavanje učenika završnih razreda i svih zainteresiranih za trajno ili sezonsko zapošljavanje u turizmu s potrebama poslodavaca, koji su se predstavili na sajmu. Direktan kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika potiče na aktivnost u traženju poslova, omogućava partnerstvo svih dionika te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.

Na izložbenim štandovima predstavili su se Hrvatski zavod za zapošljavanje, RIT Croatia, Libertas međunarodno sveučilište, ASPIRA, UNIDU, Učenički servis Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Studenti dom Dubrovnik, Mint Media, Nautika d.o.o., hotelske kuće Valamar Dubrovnik, Royal Hotels & Resort Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli, HUP Zagreb – Dubrovnik Riviera Hotels, Hilton Imperial Dubrovnik, hotel Park, hoteli Maestral, te agencije Gulliver DMC, Gulliver travel, Platanus, Elite travel i drugi.

Crveni križ Dubrovnik pozvao je na Sajam poslova ukrajinske izbjeglice koje borave u našoj županiji da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja. Ukrajinskim državljanima Republika Hrvatska ubrzala je proces izdavanja potvrda o statusu izbjeglica i time im omogućila brže zapošljavanje. Prevoditeljica za ukrajinski jezik, bila je na raspolaganju svim osobama iz Ukrajine koji su posjetili sajam u potrazi za poslom i olakšala im komunikaciju s potencijalnim poslodavcima.

Na izlagačkom mjestu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje posjetitelji su mogli dobiti sve informacije o tržištu rada, mjerama aktivne politike zapošljavanja, usluge savjetovanja o razvoju karijere, pravima i obvezama koje proizlaze iz nezaposlenosti te o prijavama za osposobljavanje za deficitarna zanimanja.

Poslodavci su izrazili zadovoljstvo prikupljenim životopisima i kontaktima koje su uspostavili s tražiteljima posla te su zainteresirani i ubuduće koristiti Sajam poslova kao jedan od kanala za pronalaženje potencijalnih zaposlenika. Istovremeno, posjetitelji sajma informirali su se o ponudama poslova i dostupnim edukacijama koje će im pomoći u budućem zapošljavanju.

U sklopu Sajma poslova održana je panel rasprava na temu ‘Uloga inovacija i digitalne transformacije u gastronomiji destinacije’ na kojoj su sudjelovali Hilarija Lozančić Benić, voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik, Ivan Ivušić, direktor IT & marketing agencije Mint Media, Ana Bitanga, voditeljica restorana Kopun, Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika i Mirna Sarić, nutricionistica i predavačica na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, a koju je vodio Domagoj Nikolić, predavač RIT-a.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo