Aktualno

Banožić komentirao akciju spašavanja jedrilice kod Lokruma: ‘Sigurni smo na Jadranskom moru’

Obalni ophodni brod Obalne straže RH OOB-31 ‘OMIŠ’ koji se nalazio na redovnoj zadaći nadzora mora u ponedjeljak je u popodnevnim satima zaprimio poziv za pomoć upućen s jedrilice ‘AURORA’ koja je u akvatoriju južno od Dubrovnika pretrpjela kvar na pogonskom stroju.

U koordinaciji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik i Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanje na moru centrom za traganje i spašavanje u Rijeci (MRCC – Maritime Rescue Coordination Center), zapovjednik OOB-31 poručnik fregate Marin Delić uputio je brod prema navedenoj poziciji, navode u priopćenju. Doplovljenjem do jedrilice, s OOB-31 u more je spuštena brza interventna brodica kojom je član posade Obalne straže RH došao do jedrilice. Pregledom plovila utvrđeno je kako je skiper plovila britanski državljanin koji nije bio izložen bilo kojoj vrsti ugroze nakon čega je OOB-31 jedrilicub teglio do luke Gruž. Iz luke Gruž jedrilica i skiper upućeni su u Lučku Upravu Dubrovnik.

Iako se u priopćenju ne navodi, navedena jedrilice u charteru nalazila se nedaleko od Lokruma, o čemu smo jučer pisali.

Ministar obrane Mario Banožić kazao je kako je ovo još ‘jedan od primjera da sigurnost nema cijenu te kako je sposobna i spremna Hrvatska vojska od neprocjenjive važnosti za zaštitu sigurnosti svih hrvatskih građana, ali i turista’.

-Zahvaljujući sposobnostima naše Obalne straže znamo da se možemo sigurno osjećati na Jadranskom moru. Ovo je bila jedna od uspješno izvršenih zadaća koja pokazuje njihovu visoku razinu profesionalizma – rekao je ministar Banožić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

ARGUMENTIRANE ŽALBE ILI ‘NEBULOZE’? S obzirom na milijune turista, zaista je malo ‘complaints’!

Dulist

POČINJE TRODNEVNICA Župa sv. Mihajla priprema se za dan ‘sveca svega svijeta’

Dulist

NOVA ŠPICA S MACANOM O cijenama čokolade, Livaji i stranim radnicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija