Grad

Jelka Tepšić na međunarodnoj konferenciji o suzbijanju trgovine ljudima

jelka tepsic

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na otvorenju međunarodne konferencije ‘Rješavanje problema trgovine ljudima radi seksualnog iskorištavanja u Jugoistočnoj Europi – put naprijed prema odgovoru cijelog društva’.

Tepšić je naglasila ozbiljnost teme koja zahtijeva hitnu pažnju i kolektivnu akciju. Istaknula je i podatak o ukidanju ropstva u Dubrovačkoj Republici u 15. stoljeću, koja je tako postala prva zemlja u Europi koja je zabranila trgovinu ljudima i ropstvo, dok je ostatak Europe to učinio tek početkom 19. stoljeća.

– Danas, dok se suočavamo s kriminalom trgovine ljudima, moramo crpiti pouke iz naše prošlosti kako bismo usmjerili naše sadašnje postupke – reka je Tepšić.

Dvodnevnu međunarodnu konferenciju o suzbijanju trgovine ljudima, u Dubrovniku organiziraju Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC) u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo Europe i vanjskih poslova Francuske i Ministarstvo vanjskih poslova Švedske.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist