Aktualno

Jedna od tema priprema za požarnu sezonu

Tijekom boravka u Dubrovniku u sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite te postrojavanja županijskih postrojbi civilne zaštite, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i ravnatelj DUZS Jadran Perinić, održali su radni sastanak

s predstavnicima vatrogasnih postrojbi i zajednica s područja Dubrovačko neretvanske županije. Tema sastanka bila je analiza izvršenih priprema za mimohod na Stradunu, pripadnika postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije, vatrogasnih postrojbi, pripadnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesne postrojbe Dubrovački trombunjeri i Kumpanji iz Smokvice na Korčuli.

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica izvijestili su o dosadašnjoj suradnje i pripremama za požarnu sezonu.
Uvodno izlaganje o vatrogastvu u Dubrovačko neretvanskoj županiji dao je zapovjednik VZ DNŽ Stjepan Simović.

Svi sudionici sastanka izvijestili su o stanju operativne spremnosti na svom području ističući posebnosti zaštite od požara koje se odnosi na dužinu državne granice, lučke terminale, zaštićene stare gradske jezgre i prirodne vrijednosti kao i turističke potencijale.                           

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija