Aktualno

Jedna od tema priprema za požarnu sezonu

Tijekom boravka u Dubrovniku u sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite te postrojavanja županijskih postrojbi civilne zaštite, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i ravnatelj DUZS Jadran Perinić, održali su radni sastanak

s predstavnicima vatrogasnih postrojbi i zajednica s područja Dubrovačko neretvanske županije. Tema sastanka bila je analiza izvršenih priprema za mimohod na Stradunu, pripadnika postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije, vatrogasnih postrojbi, pripadnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesne postrojbe Dubrovački trombunjeri i Kumpanji iz Smokvice na Korčuli.

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica izvijestili su o dosadašnjoj suradnje i pripremama za požarnu sezonu.
Uvodno izlaganje o vatrogastvu u Dubrovačko neretvanskoj županiji dao je zapovjednik VZ DNŽ Stjepan Simović.

Svi sudionici sastanka izvijestili su o stanju operativne spremnosti na svom području ističući posebnosti zaštite od požara koje se odnosi na dužinu državne granice, lučke terminale, zaštićene stare gradske jezgre i prirodne vrijednosti kao i turističke potencijale.                           

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[LINĐO NA TURNEJI] Čarobna fotogalerija iz Austrije, ekskluzivno izveli novi program

Dulist

OFEL 2023 OKUPLJA ZNANSTVENU ELITU Jedna od vodećih regionalnih znanstvenih i stručnih konferencija u Dubrovniku!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija