Aktualno

Jedna od tema priprema za požarnu sezonu

1. sastanak vatrog. 9.3.2012.

Tijekom boravka u Dubrovniku u sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite te postrojavanja županijskih postrojbi civilne zaštite, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i ravnatelj DUZS Jadran Perinić, održali su radni sastanak

s predstavnicima vatrogasnih postrojbi i zajednica s područja Dubrovačko neretvanske županije. Tema sastanka bila je analiza izvršenih priprema za mimohod na Stradunu, pripadnika postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije, vatrogasnih postrojbi, pripadnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesne postrojbe Dubrovački trombunjeri i Kumpanji iz Smokvice na Korčuli.

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica izvijestili su o dosadašnjoj suradnje i pripremama za požarnu sezonu.
Uvodno izlaganje o vatrogastvu u Dubrovačko neretvanskoj županiji dao je zapovjednik VZ DNŽ Stjepan Simović.

Svi sudionici sastanka izvijestili su o stanju operativne spremnosti na svom području ističući posebnosti zaštite od požara koje se odnosi na dužinu državne granice, lučke terminale, zaštićene stare gradske jezgre i prirodne vrijednosti kao i turističke potencijale.                           

Pročitajte još

Program Le Petit Festivala 2024.

Dulist

KOJA IDEJA!? Stao nasred puta na pumpi da bi oprao auto

Dulist

Ako ste danas tužni ili bezvoljni, otiđite se okupati jer i znanstvenici dokazuju kako nas plivanje čini sretnima

Dulist