Aktualno

“Jedi što vrijedi”

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima na radnom je sastanku s načelnicima općina Ston i Dubrovačko primorje

Vedranom Antunocom i Nikolom Knežićem te predstavnicima Udruge stonski školjkari, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik  i Obrtničke komore DNŽ razgovarao o pripremama za obilježavanje Dana kamenica koji će se održati 18. ožujka.
 
Naime,  prigodom tradicionalnog obilježavanja „Dana kamenica“ u Malom Stonu, za Sv. Josipa, Ministarstvo poljoprivrede, HGK-a i HOK-a će prezentirati  Projekt marketinške promocije proizvoda ribarstva Hrvatske „Jedi što vrijedi“, gdje će se u predstavljanju proizvoda ribarstva Hrvatske prioritet dati Malostonskoj kamenici te planovima i projektima za razvoj školjkarstva u Malostonskom zaljevu.
 
Svoj dolazak na Dan kamenica najavio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, pa se na sastanku u Palači Ranjina razgovaralo o temama  za razgovor s ministrom. Tako je predloženo da se razgovara o statusu posebnog rezervata Malostonskog zaljeva, novim investicijama u školjkarstvo i ribarstvo, realizaciji otpremno-purifikacijskog centra, omogućavanju izvoza za proizvode školjkara, inspekcijskom nadzoru Malostonskog zaljeva te o znanstvenoj ulozi Sveučilišta u Dubrovniku za razvoj školjkarstva.

Pročitajte još

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Dulist

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Dulist

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija