Aktualno

“Jedi što vrijedi”

kamenice stradun2289

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima na radnom je sastanku s načelnicima općina Ston i Dubrovačko primorje

Vedranom Antunocom i Nikolom Knežićem te predstavnicima Udruge stonski školjkari, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik  i Obrtničke komore DNŽ razgovarao o pripremama za obilježavanje Dana kamenica koji će se održati 18. ožujka.
 
Naime,  prigodom tradicionalnog obilježavanja „Dana kamenica“ u Malom Stonu, za Sv. Josipa, Ministarstvo poljoprivrede, HGK-a i HOK-a će prezentirati  Projekt marketinške promocije proizvoda ribarstva Hrvatske „Jedi što vrijedi“, gdje će se u predstavljanju proizvoda ribarstva Hrvatske prioritet dati Malostonskoj kamenici te planovima i projektima za razvoj školjkarstva u Malostonskom zaljevu.
 
Svoj dolazak na Dan kamenica najavio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, pa se na sastanku u Palači Ranjina razgovaralo o temama  za razgovor s ministrom. Tako je predloženo da se razgovara o statusu posebnog rezervata Malostonskog zaljeva, novim investicijama u školjkarstvo i ribarstvo, realizaciji otpremno-purifikacijskog centra, omogućavanju izvoza za proizvode školjkara, inspekcijskom nadzoru Malostonskog zaljeva te o znanstvenoj ulozi Sveučilišta u Dubrovniku za razvoj školjkarstva.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist