Aktualno

JE LI TO MOGUĆE? Ministar Marić ‘ozbiljno razmišlja’ o smanjenju PDV-a

JE LI TO MOGUĆE? Ministar Marić 'ozbiljno razmišlja' o smanjenju PDV-a

Svako porezno, administrativno rasterećenje građana i poduzetnika evidentno ima pozitivne efekte i implikacije kako na gospodarsku aktivnost tako i na sam proračun. Prvo se želimo fokusirati na  neizravne poreze – porez na dobit i porez na dohodak – i u tom smjeru ćemo sigurno nastaviti. Ozbiljno razmišljamo i o neizravnim porezima, u prvom redu o porezu na dodanu vrijednost, izjavio je ministar financija Zdravko Marić za HRT-ovu Temu dana.

Ministar Marić je izrazio veliko zadovoljstvo poreznom reformom koja je rezultirala nizom pozitivnih promjena poput proračunskih i gospodarskih pokazatelja te znatno rasterećenje građana i poduzetnika.

-Efekti su vidljivi na gospodarskim i investicijskim aktivnostima, zapošljavanju, višem standardu hrvatskih građana i općenito kvaliteti života – dodao je Marić te se osvrnuo na smanjenje poreza na kupovinu automobila.

-Mjera o smanjenju poreza na kupovinu automobila posljednja je akcija u paketu mjera koje smo osmislili kako bi hrvatskim građanima i poduzetnicima omogućili kupovati novija, sigurnija i ekološki prihvatljivija vozila. Odluka nema dodirnih točaka sa segmentom koji se tiče emisije C02. Ipak, znatno je umanjena komponenta koja se odnosi na vrijednosni dio posebnog poreza na motorna vozila. Ono što je bitno spomenuti je anuliranje vrijednosne komponente za vozila prodajne cijene do 150.000 kuna – rekao je ministar.

 

Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist