DuList IN

JAZZ & KLASIKA Godišnji koncert Ines Tričković na Lokrumu ‘Homage to Erik Satie’

INES PLAKAT FINAL MALI bez sponzora

Već treću godinu za redom, Javna ustanova Rezervat Lokrum kao organizator ponosno predstavlja godišnji koncert Ines Tričković & Friends “Homage to Erik Satie”, koji će se održati u utorak, 07. kolovoza 2018. u prostoru Samostana sv. Marije na Lokrumu.

Ova dubrovačka, a svjetski priznata, jazz pjevačica ovu godinu za svoju publiku priprema posebnu poslasticu. Zajedno s priznatim hrvatskim glazbenicima Goranom Končarom (violina), Zvjezdanom Ružićem (klavir) i Ljerkom Končar Gamulin (violončelo) spaja jazz i klasičnu glazbu u ovom posebnom projektu pod nazivom ‘Homage to Erik Satie’. Osim u svojoj standardnoj ulozi jazz pjevačice, Ines je za ovu prigodu napisala sve tekstove na glazbu Erika Satija te će ovaj koncert na Lokrumu zapravo biti praizvedba. Projekt je prepoznala i jedna od najvećih izdavačkih kuća Croatia Records te je već dogovoreno snimanje albuma, a Dubrovčani i njihovi posjetitelji će imati priliku prvi čuti ova djela.

-Strašno sam uzbuđena radi ovog koncerta! Kada pišeš tekstove onda i dio svoje duše i emocija prenosiš publici i na neki način si ogoljen te se nadaš kako će publika prepoznati tu emociju i reagirati. Sretna sam i neizmjerno zahvalna što opet imam priliku pjevati na predivnom Lokrumu – poručila je Tričković.

Suradnja s JU Rezervat Lokrum krenula je 2016. godine, a nakon povratka Ines Tričković u rodni Dubrovnik. Te je godine pjevala u priznatom Carnegie Hall-u u New Yorku, dvorani u koju se samo i isključivo dolazi na poziv, a jedini kriterij za nastup je izvrsnost. Ines je tada na Lokrum dovela svjetski priznate glazbenike i program koji su zajedno izveli.

Uslijedio je lanjski koncert, Cabaret ‘Lilibelle’, forma koju rijetko dubrovačka publika ima priliku vidjeti.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist