Zanimljivosti

Javno-privatnim partnerstvom do dvorane i škola

Grad Dubrovnik u Gospinom polju ipak neće graditi montažnu dvoranu. Rečeno je to na kolegiju gradonačelnika ove srijede.

Ipak se ide na prvotnu ideju gradnje trodijelne sportske dvorane, a Vlada RH prihvatila je gradnju po modelu javno-privatnog partnerstva. Uz dvoranu po tom modelu gradit će se i škola na Montovjerni te Mokošica, obavještavaju iz gradske uprave.

Utijeku je usklađivanje detalja kako bi se natječaji mogli objaviti već u listopadu.
Na sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića istaknuto je kako će projekti po modelu javno-privatnoga partnerstva promijeniti školstvo i omogućiti
jednosmjensku i kvalitetniju nastavu te smanjiti izostanke učenika, ali i omogućiti ponudu većeg broja izvannastavnih aktivnosti unutar školske infrastrukture.

Vlahušić i Čačić razgovarali su i o projektima koje će državne tvrtke HEP, Hrvatske vode i Hrvatske ceste voditi na dubrovačkom području, uz maksimalnu podršku Grada Dubrovnika i komunalnih društava u gradskom vlasništvu, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija