Aktualno

Javna tribina ‘Svijet medija iznutra’ na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Javna tribina 'Svijet medija iznutra' na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Javna tribina ‘Svijet medija iznutra’ održat će se u četvrtak, 26. svibnja u 19 sati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41). Riječ je o studentskom projektu studenta Odjela za komunikologiju Ivana Milana u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku. Tribina je otvorena za svu zainteresiranu javnost, a cilj je približiti funkcioniranje medija uz govornike s bogatim radnim iskustvom u tom području, ističu u priopćenju Sveučilišta u Dubrovniku kojeg prenosimo u nastavku.

Možemo li vjerovati današnjim medijima? Gdje je granica između zarade i nepristranog novinarstva? Postoje li danas neovisni mediji? Koliki utjecaj politika ima na medije? Zašto je novinarstvo postalo omražen posao? Kako se boriti protiv lažnih vijesti i dezinformacija? Kakva je budućnost medija? Samo su neka od pitanja na koje će odgovore dati sudionici: glumac i scenarist Željko Pervan, urednica portala Dubrovački dnevnik Lucija Komaić, urednica HR Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić i operativni direktor Dubrovačke televizije Pasko Tomaš.

Javna tribina 'Svijet medija iznutra' na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Željko Pervan, hrvatski scenarist i glumac jedan je od najpopularnijih komičara u Hrvatskoj, najpoznatiji po autorskoj humorističnoj emisiji „Večernja škola“. Dugogodišnju karijeru započeo je na zagrebačkom radiju 101, a kasnije nastavio na prvoj privatnoj televiziji u jugoistočnoj Europi OTV-u. Pisao je kolumne za Vjesnik i 24 sata. Radio na HRT-u, RTL-u, Novoj TV, 2. programu Hrvatskog radija i Radio Sljemenu. Danas uređuje i vodi dvije autorske emisije „Pervanov dnevnik“ i „Kolumnistički manifest“na Z1 televiziji.

Nila Miličić Vukosavić glavna je urednica Hrvatskog radija Radija Dubrovnik. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja počinje raditi na HRT-u, u TV dopisništvu Dubrovnik. Od 1981. godine do danas, neprekidno zaposlena na HRT-u, a od 1986.radi na HR Radio Dubrovniku kao spikerica, voditeljica i novinarka. Poznata je kao i voditeljica brojnih javnih priredbi, društvenih događanja i manifestacija u Dubrovniku i izvan njega.

Lucija Komaić već desetu godinu glavna je urednica portala Dubrovački dnevnik, a posljednje gotovo dvije godine i glavna urednica lokalnog tjednika Dubrovački dnevnik Petkom. Tijekom studiranja volontirala je na UNIDU radiju i u studentskom časopisu Punkt, a potom je novinarsko iskustvo stjecala na Radio Ragusi, Radio Lausu i Portalu Oko.

Pasko Tomaš magistar prava koji nikad nije studirao novinarstvo, a danas obnaša najviše funkcije u elektroničkim medijima. Operativni direktor Dubrovačke televizije, savjetnik Uprave Radio Juga i glavni konzultant za produkcijsku IneoMedia grupu. Radio kao novinar i urednik u tjedniku Setemana, na Radio Jugu, portalu DalmacijaPlus i na televiziji Jadran.

Javna tribina „Svijet medija iznutra“ studentski je projekt čija je svrha upoznati javnost, osobito mlade, s radom i funkcioniranjem medija od osoba koje imaju bogatu karijeru upravo u medijima. Cilj je ukazati na važnost kritičkog pristupa medijskom sadržaju i razvijati medijsku pismenost u društvu. Pozvani gosti zasigurno će večer upotpuniti pričama na sebi svojstven način!

Pročitajte još

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist