Aktualno

Javna tribina ‘Svijet medija iznutra’ na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Svijet medija iznutra Tribina 1

Javna tribina ‘Svijet medija iznutra’ održat će se u četvrtak, 26. svibnja u 19 sati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41). Riječ je o studentskom projektu studenta Odjela za komunikologiju Ivana Milana u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku. Tribina je otvorena za svu zainteresiranu javnost, a cilj je približiti funkcioniranje medija uz govornike s bogatim radnim iskustvom u tom području, ističu u priopćenju Sveučilišta u Dubrovniku kojeg prenosimo u nastavku.

Možemo li vjerovati današnjim medijima? Gdje je granica između zarade i nepristranog novinarstva? Postoje li danas neovisni mediji? Koliki utjecaj politika ima na medije? Zašto je novinarstvo postalo omražen posao? Kako se boriti protiv lažnih vijesti i dezinformacija? Kakva je budućnost medija? Samo su neka od pitanja na koje će odgovore dati sudionici: glumac i scenarist Željko Pervan, urednica portala Dubrovački dnevnik Lucija Komaić, urednica HR Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić i operativni direktor Dubrovačke televizije Pasko Tomaš.

Svijet medija iznutra Tribina 2

Željko Pervan, hrvatski scenarist i glumac jedan je od najpopularnijih komičara u Hrvatskoj, najpoznatiji po autorskoj humorističnoj emisiji „Večernja škola“. Dugogodišnju karijeru započeo je na zagrebačkom radiju 101, a kasnije nastavio na prvoj privatnoj televiziji u jugoistočnoj Europi OTV-u. Pisao je kolumne za Vjesnik i 24 sata. Radio na HRT-u, RTL-u, Novoj TV, 2. programu Hrvatskog radija i Radio Sljemenu. Danas uređuje i vodi dvije autorske emisije „Pervanov dnevnik“ i „Kolumnistički manifest“na Z1 televiziji.

Nila Miličić Vukosavić glavna je urednica Hrvatskog radija Radija Dubrovnik. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja počinje raditi na HRT-u, u TV dopisništvu Dubrovnik. Od 1981. godine do danas, neprekidno zaposlena na HRT-u, a od 1986.radi na HR Radio Dubrovniku kao spikerica, voditeljica i novinarka. Poznata je kao i voditeljica brojnih javnih priredbi, društvenih događanja i manifestacija u Dubrovniku i izvan njega.

Lucija Komaić već desetu godinu glavna je urednica portala Dubrovački dnevnik, a posljednje gotovo dvije godine i glavna urednica lokalnog tjednika Dubrovački dnevnik Petkom. Tijekom studiranja volontirala je na UNIDU radiju i u studentskom časopisu Punkt, a potom je novinarsko iskustvo stjecala na Radio Ragusi, Radio Lausu i Portalu Oko.

Pasko Tomaš magistar prava koji nikad nije studirao novinarstvo, a danas obnaša najviše funkcije u elektroničkim medijima. Operativni direktor Dubrovačke televizije, savjetnik Uprave Radio Juga i glavni konzultant za produkcijsku IneoMedia grupu. Radio kao novinar i urednik u tjedniku Setemana, na Radio Jugu, portalu DalmacijaPlus i na televiziji Jadran.

Javna tribina „Svijet medija iznutra“ studentski je projekt čija je svrha upoznati javnost, osobito mlade, s radom i funkcioniranjem medija od osoba koje imaju bogatu karijeru upravo u medijima. Cilj je ukazati na važnost kritičkog pristupa medijskom sadržaju i razvijati medijsku pismenost u društvu. Pozvani gosti zasigurno će večer upotpuniti pričama na sebi svojstven način!

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist