Aktualno

JAVLJAJU IZ SANITATA Gruška placa ipak neće biti otvorena

Gruška placa ovaj četvrtak neće biti otvorena.

-Sukladno donesenoj Odluci o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19 koja je s današnjim danom stupila na snagu, tržnice na području Dubrovnika neće biti u mogućnosti krenuti s radom od sutra. Tvrtka Sanitat je od ponedjeljka pripremala osiguravanje potrebnih uvjeta kako bi se placa u Gružu mogla otvoriti čim to Nacionalni stožer dopusti, no ipak ovom odlukom ne zadovoljavamo jedan kriterij – istaknuli su na početku priopćenja iz tvrtke Sanitat u kojem objašnjavaju zašto dubrovačke place neće biti otvorene.

Naime, banci na tržnicama moraju biti opremljeni pleksiglas barijerom koja se traži kao uvjet pod točkom 5. ove Odluke kao obaveznom mjerom HZZJZ-a.

– Sanitat, kao i sve druge tvrtke koje upravljaju tržnicama su tek danas dobile ovu odluku i uvjete. Vjerujem da veliki broj tržnica u Hrvatskoj neće sutra otvoriti zbog neispunjavanja kriterija pod točkom 5. ove Odluke. Nažalost, u ovakvim posebnim okolnostima bit će jako teško doći do proizvođača koji nam u ovom trenutku može isporučiti potrebne količine pleksiglas barijera, a s druge strane nameće nam se tehnički problem kako ćemo to postaviti na banke zbog same težine materijala. Nadamo se da će doći do promjene ove Odluke, s obzirom da većina upravitelja tržnica ne može ispuniti ove uvjete – ističu iz Sanitata.

-Nažalost, gruška placa neće biti sutra otvorena, a kada ćemo je moći otvoriti ovisi isključivo o nabavci materijala, njegovoj isporuci i montaži na banke – napomenuo je direktor Tomislav Tabak.

Također su u komunikaciji s Hrvatskom udrugom tržnica i očekuju da će doći do promjene odluke u točki 5.

-Neke tržnice improvizirale su zaštitne barijere od najlon folije, ali mi nemamo odobrenje za to od strane Civilne zaštite budući da se to smatra kršenjem donesene Odluke. U ovom trenutku radimo sve što je u našoj moći da čim prije riješimo ovu nenadanu situaciju i omogućimo rad place. Sve što radimo, radimo isključivo za dobrobit naših sugrađana, njihovu sigurnost i zaštitu – zaključili su.

Odluka

Pročitajte još

Dubrovačkoj bolnici Vlada osigurala 28 milijuna za otplatu duga

Dulist

Prof. Salčić: Čak 70 posto žena pretrpjelo je neki oblik nasilja

Dulist

TRAŽE SE KOLENDARI Bili veliki ili mali, pošaljite svoju snimku i osvojite nagradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija