Politika

“Jambo je opet napravio štetu HSS-u”

"Jambo je opet napravio štetu HSS-u"

Zamjenik župana i član Hrvatske seljačke stranke Frano Skokandić priopćenje za javnost osvrnuo se na rezultate parlamentarnih izbora u 10. izbornoj jedinici

tvrdeći kako HSS ovdje ni nije izašao na izbore. Lista je to, ističe, Stipe Gabrića koju je sam sastavio i „upakirao u ambalažu HSS-a. Priopćenje Skokandića donosimo u cijelosti:

– Tvrdim da u 10. Izbornoj jedinici HSS nije niti izašao na parlamentarne izbore 2011. To je zapravo bila lista Stipa Gabrića koju je sam sastavio i zapakirao u ambalažu HSS-a. Najveći broj općinskih i gradskih organizacija nije na nikakav način sudjelovao u tim izborima niti je to itko od njih tražio, a kamoli da su sudjelovale u kandidacijskom postupku, kreiranju programa, promidžbi ili bilo čemu drugom vezano za izbore.

U takvoj situaciji ta lista nije niti mogla očekivati Bog zna kakav uspjeh. Stipe Gabrić je još jedanput uz blagoslov vrha napravio štetu HSS-u, što radi neprestano od kada se prije nekoliko godina učlanio u stranku.

Volio bi vjerovati da je ovo posljednji put. Ovakvo nešto se ne bi moglo dogoditi u djelovanju jedne dobro organizirane demokratske političke stranke, a što HSS danas očigledno nije. HSS je danas brod u magli bez navigacijskih uređaja, nit ide lijevo niti desno, niti u sredinu, vrluda i nitko ne zna gdje će završiti. Politika koju danas vodi HSS nema niti okusa niti mirisa, čak i ono malo mirisa hrvatskog sela se potpuno izgubilo.

Stoga smatram da većina onih iz vodstva stranke koji nisu pokazali političku zrelost, viziju, znanje i demokratičnost da HSS opstane kao važan čimbenik hrvatske političke scene moraju otići, što očekujem od iduće Izborne skupštine. To nikako neće biti lagan posao jer se privilegija nije lako odreći, očekuju nas žestoka sučeljavanja.

Kako god bilo, HSS očito više ne može opstati kao „stranka naših djedova i očeva“ već kao „stranka naše djece i budućih naraštaja“.
Infrastruktura HSS-a je dovoljno razvijena s velikim ljudskim potencijalom znanja i sposobnosti u čemu leži i njegova budućnost. Zato skoru izbornu skupštinu stranke smatram jednom od posljednjih prilika koju ne smijemo propustiti – priopćenje je Frana Skokandića.
 
 
 
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist