Sport

JAKOBUŠIĆ O HAJDUKU ‘Familija, ali prgava. Krajnji je cilj da participiramo u hrvatskom nogometu na pravi način’

JAKOBUŠIĆ O HAJDUKU 'Familija, ali prgava. Krajnji je cilj da participiramo u hrvatskom nogometu na pravi način'

Hajduk je pokrenuo kampanju za učlanjivanje u klub, koja je krenula specijalnom emisijom za Novu godinu, u kojoj su o klubu pričali Nikola Kalinić, Emir Sahiti, predsjednik Lukša Jakobušić i kapetan Lovre Kalinić. Slogani kampanje su ‘Hajduk i gotovo’ i ‘Budi i ti dio prgave familije’. Drugi slogan je zanimljiv jer je frazu ‘prgava familija’ popularizirao Dino Dvornik u jednom od svojih najvećih hitova ‘Ti si mi u mislima’. No, tu frazu je upotrijebio i predsjednik Lukša Jakobušić u kritici HNS-a, prenosi index.hr.

– Situacija s HNS-om je rak-rana Hajduka duži niz godina. Ja sam rekao da ću godinu dana promatrati, a onda godinu dana pauza. Sada je moderno reći da je to tvrda kohabitacija. Nisam u HNS-u, nisam u HDZ-u. Međutim, to je naš nogometni savez. Nismo kmečali, nismo kukali, a onda su našu šutnju pokušali zloupotrijebiti. Kada sam bio doma, htio sam 100 stvari u Hajduku mijenjati, ali nisam mogao dok nisam došao. Hajduku je mjesto u institucijama HNS-a. To će onda značiti da su se dogodile toliko željene promjene za koje smo se mi kao klub borili svih ovih godina. Vodstvo Saveza kaže ‘nogometna obitelj’. Onda bi to trebala biti i naša obitelj, naša familija, ali mi tu ne osjećamo poštovanje. Lakše im je bez nas. U narednom periodu pokušat ćemo ostati mudri, drugačiji kao i dosad, ali s jasno izraženim i izgovorenim stavovima. Posebni smo. I mi smo familija, ali prgava. Krajnji je cilj da participiramo u hrvatskom nogometu na pravi način, kazao je Lukša Jakobušić.

Hajduk se pohvalio da je u novoj 2023. godini premašio brojku od 2000 članova. Zbog promjene sustava na poslovanje u eurima u mnogim bankama usluge su ograničene pa se očekuje da će taj broj porasti kad se sustav vrati u normalu. Klub je povisio članarinu na 20 eura, dok je prošlih godina bila 100 kuna, što je 50-postotno povećanje cijene. Prošle godine Hajduk je imao više od 90 tisuća članova. Hajduk poziva sve zainteresirane na učlanjenje u klub i da na taj način postanu dio ‘prgave obitelji’.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist