Crna kronika

Jaka bura mogla bi “otpuhati” požar prema Gradu

Ako zapuše jaka bura požar bi s teritorija Bosne i Hercegovine, gdje se proširio s područja Župe dubrovačke, mogao zaprijetiti i gradu Dubrovniku.

Rekao nam je to županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović odgovarajući na naše pitanje koja bi područja bila ugrožena u slučaju jake bure koja bi požar iz susjedne države vratila prema Hrvatskoj. Probio bi Malašticu i krenuo na Postranje, a u slučaju ekstremnog vjetra fronta bi mogla biti duga i nekoliko kilometara, te bi se, rekao je Simović, širio i prema Dubrovniku.

No, vatrogasne snage na terenu pripremaju se za noć koja je pred nama. U stanju su pripravnosti, te se strateški raspoređuju duž granice, na Malaštici, ali i oko kuća u slučaju da dođe do širenja.

Trenutno je vatra zaustavljena na teritoriju Hrvatske, no problem ostaje ona preko granice. Zemaljskim snagama cijeli dan potporu su davale zračne snage, te su u Župi, na granici te 100-ak metara u teritoriju BiH vatru gasila i 4 kanadera. No, kako gori i oko Komina, zračne snage su se i tamo usmjeravale.

Noć je blizu, a kako doznajemo iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje kanaderi bi još trebali uzletjeti do potpunog mraka. Nadamo se kako jaka bura ipak neće zapuhati te tako stvoriti potencijalnu opasnost i vatrogascima i stanovnicima. Mnogi strahuju od scenarija kakav nam se dogodio prije 5 godina.

Pročitajte još

ZAUSTAVILI GA KOD MALOG STONA 63-godišnjak vozio s 1,36 promila pa ‘iskešao’ 5 tisuća kuna

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET Sedam prometnih nesreća, policajci poduzeli 477 mjera

Dulist

Vožnja pod utjecajem droga koštala ga 10 i pol tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija