Grad

JAČANJE SURADNJE Mađarski veleposlanik Csaba Demcsák na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su ovog ponedjeljka veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Csabu Demcsáka. Uz predstavnike Grada Dubrovnika i veleposlanika Demcsáka prijemu je nazočila i počasna konzulica Mađarske u Dubrovniku Katja Bakija.

Na prijemu se razgovaralo o daljnjoj suradnji dvaju susjednih zemalja Mađarske i Hrvatske te o potencijalnim oblicima povezivanja u području kulture, umjetnosti, turizma i obrazovanja. Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog interesa mađarskih posjetitelja za boravak u Dubrovniku. Nadalje, gradonačelnik Franković i veleposlanik Demcsák osvrnuli su se i na temu prometne povezanosti kao segmenta koji može biti iznimno koristan kao i gospodarskih aktivnosti koje bi dodatno unaprijedile dugogodišnju suradnju.

Veleposlanik Mađarske Csaba Demcsák iskazao je interes i za međugradskom suradnjom u budućnosti i povezanosti mađarskih sveučilišta sa Sveučilištem u Dubrovniku što u konačnici može znatno doprinjeti povezanosti mlađih generacija i njegovanju odnosa Mađarske i Hrvatske kroz akademsko obrazovanje, posebice kada je u pitanju mobilnost studenata.

Gradonačelnik Mato Franković i mađarski veleposlanik Csaba Demcsák usuglasili su se kako je potrebno dodatno oživiti povezanost Hrvatske i Mađarske kroz različite programe, projekte i manifestacije u kulturi. Vrlo važnu ulogu u tome već dugi niz godina ima upravo počasna konzulica Mađarske, Katja Bakija kojoj se gradonačelnik Franković i u ovoj prilici zahvalio na njezinoj neiscrpnoj predanosti i želji da odnosi među dvije države uistinu budu prijateljski.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO ‘PITURIMA’: Vaša predanost, odricanje i ljubav prema stolnom tenisu može biti inspiracija svim mladima

Dulist

Raspisana javna nabava za rekonstrukciju javne rasvjete

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija