Grad

JAČANJE SURADNJE Mađarski veleposlanik Csaba Demcsák na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su ovog ponedjeljka veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Csabu Demcsáka. Uz predstavnike Grada Dubrovnika i veleposlanika Demcsáka prijemu je nazočila i počasna konzulica Mađarske u Dubrovniku Katja Bakija.

Na prijemu se razgovaralo o daljnjoj suradnji dvaju susjednih zemalja Mađarske i Hrvatske te o potencijalnim oblicima povezivanja u području kulture, umjetnosti, turizma i obrazovanja. Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog interesa mađarskih posjetitelja za boravak u Dubrovniku. Nadalje, gradonačelnik Franković i veleposlanik Demcsák osvrnuli su se i na temu prometne povezanosti kao segmenta koji može biti iznimno koristan kao i gospodarskih aktivnosti koje bi dodatno unaprijedile dugogodišnju suradnju.

Veleposlanik Mađarske Csaba Demcsák iskazao je interes i za međugradskom suradnjom u budućnosti i povezanosti mađarskih sveučilišta sa Sveučilištem u Dubrovniku što u konačnici može znatno doprinjeti povezanosti mlađih generacija i njegovanju odnosa Mađarske i Hrvatske kroz akademsko obrazovanje, posebice kada je u pitanju mobilnost studenata.

Gradonačelnik Mato Franković i mađarski veleposlanik Csaba Demcsák usuglasili su se kako je potrebno dodatno oživiti povezanost Hrvatske i Mađarske kroz različite programe, projekte i manifestacije u kulturi. Vrlo važnu ulogu u tome već dugi niz godina ima upravo počasna konzulica Mađarske, Katja Bakija kojoj se gradonačelnik Franković i u ovoj prilici zahvalio na njezinoj neiscrpnoj predanosti i želji da odnosi među dvije države uistinu budu prijateljski.

Pročitajte još

[FOTO] STANOVNICI KARINGTONKE Gradonačelnik nas je trebao zaštititi. Ovo nije pravedno!

Dulist

Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija