Sport

Izvrstan start U-17 vaterpolske reprezentacije u Korčuli

Izvrstan start U-17 vaterpolske reprezentacije u Korčuli

Koliko minuta igre – toliko golova u bugarskoj mreži. Tako su otprilike igrali naši juniori u Korčuli. U 1. kolu tamošnjeg kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo za uzrast do 17 godina, Hrvatska nije pokazala ni trunku milosti protiv Bugarske.

Momčad koju vodi trener Hrvoje Hrestak svladala je Bugarsku s čak 28 golova razlike. U 32 minute mladi su Hrvati postigli 32 gola, primili samo 4 i napravili prvi korak k očekivanom plasmanu za natjecanje koje će se u rujnu odigrati na Malti. U hrvatskom taboru nisu prije početka turnira imali nikakvih spoznaja o Bugarima, baš kao ni o Ukrajincima koji su nam suparnici u nedjelju. Tek mrvicu više se zna o Francuzima. U takvim okolnostima, a u sportu i inače, najbolje je i najjednostavnije odigrati maksimalno ozbiljno, punom snagom. Baš su to i učinili naši mladići.

Već u prvoj četvrtini koja je završila vodstvom Hrvatske 7:1, jasno je naznačeno kakvu ćemo utakmicu gledati. Baš kao što se i Hrvatska postavila onako kako i treba uvijek, a posebno u susretima protiv suparnika za kojeg se ipak unaprijed može za pretpostaviti da će biti inferioran. Dakle, autoritativno, jasno iskazujući kvalitativnu moć i posljedično tomu razliku.

Po broju postignutih golova izdvojio se jedan od dvojice Korčulana u ovom hrvatskom sastavu. Toni Mozara (inače sada član Juga Adriatic osiguranja), kojem je bazen Gojko Arneri u punoj mjeri domaći teren, postigao je čak 9 golova. Drugi strijelac utakmice bio je također jugaš, Patrik Kolak sa 6 golova, a drugi Korčulanin osim Mozare, no ujedno i član KPK, Marin Čumbelić postigao je 4 pogotka.

U subotu, u 2. kolu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo do 17 godina, Hrvatska će igrati protiv Francuske. Ta utakmica će također početi u 18.00 sati, a moći će te ju popratiti na YouTube kanalu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Tekst/Foto: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist