Sport

Ante Delija noćas će odraditi najvažniju borbu svoje dosadašnje karijere

Ante Delija noćas će odraditi najvažniju borbu svoje dosadašnje karijere

U noći s petka 25. srpnja na subotu 26., Ante Delija odradit će najvažniju borbu svoje dosadašnje karijere. U drugom kolu PFL-a tražit će pobjedu vrijednu ulaska u polufinale i nastavak borbe za glavnu nagradu sezone, u iznosu od, posebno za hrvatske prilike, ogromnih milijun dolara, piše Fight Site.

Nakon teškog i neugodnog poraza u prvom kolu, Delija je uz ondašnju situaciju imao tek teoretske šanse plasirati se među četiri najbolja borca. No, sve što se događalo nakon toga, posebno po pitanju otkazivanja nekih boraca, dovelo je do situacije gdje je polufinale zapravo više nego realno i nije se potrebno dogoditi nikakvo čudo da Delija do njega dođe. Ante će tu prije svega ovisiti o sebi, no neki rezultati trebat će mu se poklopiti. Zapravo, najbolje je reći da se neki ishodi ne smiju dogoditi.

Ante Delija mora slaviti pobjedom prekidom u prvoj rundi te uzeti šest bodova. Tada se dovodi u situaciju gdje je zapravo sve suprotno od navedenog. Da bi otpao iz nastavka turnira, neki preostali rezultati moraju se negativno pogoditi. Da se to dogodi je vjerojatnost tu negdje kao ta da Ante prođe dalje s pet bodova. Dakle, treba osigurati pobjedu u prvoj rundi, a onda relativno mirno pratiti ostatak borbi.

Za doći do tražene pobjede dobio je zapravo protivnika po mjeri. Protivnik mu je Chandler Cole (8-2), borac koji je iz prve runde izašao tek jednom, još 2017. godine. Među svojim protivnicima nema poznatije ime, a činjenica da je prekidom u prvoj rundi gubio od izvjesnih Tebarisa Gordona (3-2) i Keitha Bella (10-9) dovodi nas do jednostavnog, možda i pomalo grubog zaključka. Ako Ante tog borca ne savlada unutar prvih pet minuta, nije pošteno da se poziciji među četvoricom i nada.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ante Delija/Instagram

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist